1 Day Bike Odyssey

MTB Γέρακας Vol.1

Bike Odyssey

Κάτω Τιθορέα Mtb Race

MTB Γέρακας Vol.2

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
Α) ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑΣ (XCR)
Β) OPEN Kids (XCC)
Γ) SPORTIVE ΜΤΒ (XCO)
Δ) OPEN E-BIKES (XCO)
Στα πλαίσια της συνδιοργάνωσης του Πρωταθλήματος Αττικής στην Ορεινή Ποδηλασία, ο Σύλλογος Φίλων Αθλητισμού Γέρακα (ΣΥ.Φ.Α.ΓΕ.) και ο Ποδηλατικός Δρομικός Σύλλογος Οδυσσέας (Π.Δ.Σ. ΟΔΥΣΣΕΑΣ) διοργανώνουν σε συνεργασία με την Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Κέντρου (Ε.ΠΟ.Σ.Κ.) παράλληλες αγωνιστικές εκδηλώσεις, το Σαββατοκύριακο 26 & 27 Ιουνίου 2021, στην περιοχή της Πετρούπολης Αττικής, όπως αναλυτικά περιγράφεται στους όρους που ακολουθούν.
Ο αγώνας της ομαδικής σκυταλοδρομίας (XCR) περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :
ΣΑΒΒΑΤΟ, 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

 • 14.00 Άνοιγμα Γραμματείας Αγώνων
 • 15:30 XCR Ομαδική Σκυταλοδρομία (διασυλλογικός)
 • 17.00 – 19.00 Αγώνες Πρωταθλήματος
 • 17:40 Απονομές Ομαδικής Σκυταλοδρομίας
 • 18:00 – 19:00 Αγώνες Πρωταθλήματος
 • 19.00 XCC Open Kids 3-5, 6-7 ετών (5’) αγώνες επίδειξης
 • 19.30 Απονομές ημέρας

ΚΥΡΙΑΚΗ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

 • 08.30 Άνοιγμα Γραμματείας
 • 10:00 – 16:00 Αγώνες Πρωταθλήματος
 • 16:00 XCO Sportive Α-Γ άνω των 13 ετών (30’)
 • 16:40 XCO E-bikes Sportive/Open Α-Γ άνω των 19 ετών (30’)
 • 17:20 Απονομές Sportive

Το πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί με την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:

XCO Μεγάλη διαδρομή (Σκυταλοδρομία, XCO, E-bikes): 3700μ. απoσταση και 142μ. υψομετρικά

Εκκίνηση 470μ. σε χωματόδρομο, ίσιο και ανηφορικό κομμάτι, μετά 1650μ. μονοπάτι κατηφορικά και όλο το υπόλοιπο χωματόδρομος μέχρι τον τερματισμό. Τελευταία 70μ. τερματισμό σε ίσιο χωματόδρομο.

XCC Διαδρομή Open kids: 520μ. απόσταση και 22μ. υψομετρικά

Διαδρομή με 200μ. χωματόδρομο με μικρή ανηφόρα, 200μ. μονοπάτι και όλο το υπόλοιπο χωματόδρομος μέχρι τον τερματισμό. Τελευταία 70μ. ίσιος χωματόδρομος.

(Επισυνάπτονται χάρτες και υψομετρικά από κάθε διαδρομή στο τέλος της προκήρυξης)

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ – ΠΡΟΣΒΑΣΗ : Ο χώρος διεξαγωγής του αγώνα βρίσκεται στην Πετρούπολη Αττικής. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε το στίγμα της τοποθεσίας. Από πλατεία Πετρούπολης, Σουλίου 254.

PROSBASH

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον διασυλλογικό της Σκυταλοδρομίας δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι ομάδες, που θα αποτελούνται από αθλητές/τριες με δελτίο Ε.Ο.Π σε ισχύ για το 2021. Η σύνθεστων ομάδων καθορίζεται από το άρθρο 4.2.011 των κανονισμών της ΕΟΠ. Κάθε σωματείοσυμμετέχει με μια ομάδα Προσοχή! Ένας ποδηλάτης μπορεί να συμμετάσχει στον αγώνασκυταλοδρομίας μόνον εφόσον έχει δηλωθεί στον αγώνα XCO.

Στον αγώνα XCO Sportive συμμετέχουν ποδηλάτες χωρίς αγωνιστικό δελτίο, με ελάχιστο όριο ηλικίας τα δεκατρία έτη (γενημμένοι 2008 και πριν). Στον αγώνα OPEN E-bikes συμμετέχουν ποδηλάτες με ή χωρίς αγωνιστικό δελτίο, με ελάχιστο όριο ηλικίας τα 19 έτη (γενημμένοι 2002 και πριν). Τέλος ο αγώνας XCC Open Kids, απευθύνεται σε παιδιά προαγωνιστικής ηλικίας από τρία μέχρι επτά ετών.

Όλοι οι αθλητές/τριες που θα συμμετέχουν στους αγώνες θα έχουν την προβλεπόμενη Κάρτα Υγείας αθλητή/τριας. Οι συμμετέχοντες στην κατηγορία Sportive υποχρεούνται να προσκομίσουν πιστοποιητικό ικανότητας άθλησης (Βεβαίωση Ιατρού, κάρτα υγείας, κ.λπ.).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Δηλώσεις συμμετοχής στο https://www.mtbxpert.gr/ μέχρι την Τετάρτη 26/06/2021

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

 • OPEN kids – 5€
 • SPORTIVE XCO και OPEN E-BIKES – 15€

Το παράβολο συμμετοχής πρέπει να κατατεθεί σε ένα από τους παρακάτω λογαριασμούς:

EUROBANK EFG ( Αποστολή εμβάσματος προς Eurobank, ανεξαρτήτως ποσού, θα πρέπει να αποστείλετε 3 ευρώ
επιπλέον, αφορά έξοδα πίστωσης του λογαριασμού τα οποία χρεώνει η τράπεζα)
IBAN: GR4002600570000550200956474 με δικαιούχο Ποδηλατικός και Δρομικός Σύλλογος Οδυσσέας.
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ(Αποστολή εμβάσματος προς Τράπεζα Πειραιώς ποσού 15.01 ευρώ και άνω θα πρέπει να
αποστείλετε επιπλέον 4 ευρώ, αφορά έξοδα πίστωσης του λογαριασμού τα οποία χρεώνει η τράπεζα)
IBAN: GR3501721460005146093745429 με δικαιούχο Ποδηλατικός και Δρομικός Σύλλογος Οδυσσέας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ:
Η Γραμματεία των αγώνων θα λειτουργεί από τις 14.00 (Σάββατο 26/6/21) και από τις 08:30 (Κυριακή 27/6/21) στην περιοχή εκκίνησης/τερματισμού, και θα είναι ανοικτή για την παραλαβή των αγωνιστικών αριθμών και την υπογραφή στα φύλλα αγώνα. Ο αρχηγός κάθε ομάδας υποχρεούται μέχρι πριν ξεκινήσει το Τεχνικό Συνέδριο (Σάββατο 15:00) να έχει δηλώσει την σειρά που θα ξεκινήσουν οι ποδηλάτες του. Οι συμμετέχοντες σε αγώνες Sportive/Open προσέρχονται για παραλαβή αριθμού στην Γραμματεία, σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (λόγω των μέτρων ενάντια στην πανδημία Covid-19), που θα ανακοινωθει.

Υπογραφή στο φύλο αγώνα, μέχρι και 30’ πριν την εκκίνηση του κάθε αγώνα, με επίδειξη της ατομικής κάρτας υγείας ή άλλου πιστοποιητικού υγείας.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Για τον αγώνα Σκυταλοδρομίας θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 (Σάββατο 26/6/21). Για τους αγώνες της Κυριακής θα γίνει σύντομη ενημέρωση από τον Αλυτάρχη των αγώνων, κατά την διάρκεια της διαδικασίας εκκίνησης.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. για την Ορεινή Ποδηλασία και για ότι δεν προβλέπεται από αυτούς από τους κανονισμούς της UCI.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ Ε.Ο.Π. Οι συμμετέχοντες θα επιδεικνύουν στον υπεύθυνο Covid της διοργάνωσης, αρνητικά αποτελέσματα rapid test εντός 24ωρών ή μοριακού τεστ εντός 48 ωρών.

Αγώνισμα XCO E- BIKES : Θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της UCI (άρθρα 4.8.001 μέχρι 4.8.002).
Εξοπλισμός : Εντός της αγωνιστικής διαδρομής, η χρήση αριθμού ποδηλάτου και κράνους είναι υποχρεωτική για όλους τους αγωνιζόμενους πριν, μετά και κατά την διάρκεια των αγώνων και προπονήσεων.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ :
1η θέση κάθε κατηγορίας, κύπελλο
1η, 2η και 3η θέση μετάλλιο
Δίπλωμα στους έξι πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας, με χωριστή απονομή αγόρια και κορίτσια

ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Στον χώρο εκκίνησης/τερματισμού σύμφωνα με το πρόγραμμα. Οι ποδηλάτες θα προσέλθουν στο podium με την αγωνιστική τους ενδυμασία και χωρίς ποδήλατα.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ: Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΣΚΑΝ.

ΠΟΙΝΕΣ: Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ: Θα οριστεί από την Ε.Ο.Π.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Ζωναράς Δημήτριος (Πρόεδρος ΠΔΣ Οδυσσέας) τηλ.6970402917

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:
I. Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.
II. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.
ΙΙΙ. Οι διοργανωτές δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε ατύχημα ή καταστροφή υλικού, οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα με οποιαδήποτε ιδιότητα.
IV. Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα αποφασίζει επιτόπου και τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίηση της παρούσης.

ΧΑΡΤEΣ/ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΑ :
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ, 3700μ. απόσταση

 MEGALI DIADROMIMEGALI DIADROMI IPSOMETRIKA

ΧΑΡΤΗΣ OPEN Kids

KIDS JUNIOR

KIDS JUNIOR IPSOMETRIKA

 

 

 

 

 

 

Scroll to top