1 Day Bike Odyssey

MTB Γέρακας Vol.1

Bike Odyssey

Κάτω Τιθορέα Mtb Race

MTB Γέρακας Vol.2

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ 2021

Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων, Κορασίδων, Μίνι (Μεγάλα – Μικρά), Μάστερς

ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

Η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Κέντρου (Ε.ΠΟ.Σ.Κ.) σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Αθλητισμού Γέρακα (ΣΥ.Φ.Α.ΓΕ.) και τον Ποδηλατικό Δρομικό Σύλλογο Οδυσσέας (Π.Δ.Σ. ΟΔΥΣΣΕΑΣ) προκηρύσσουν τη διεξαγωγή του Τοπικού Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας στο αγώνισμα του XCC και του TEAM RELAY, στις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων, Κορασίδων και Μάστερς, το Σαββατοκύριακο 26 & 27 Ιουνίου 2021, στην περιοχή της Πετρούπολης Αττικής, όπως αναλυτικά περιγράφεται στους όρους που ακολουθούν:

Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :
ΣΑΒΒΑΤΟ, 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

 • 14.00 Άνοιγμα Γραμματείας Αγώνων
 • 15:30 XCR Ομαδική Σκυταλοδρομία (διασυλλογικός ΣΥΦΑΓΕ)
 • 17.00 XCΟ Παμπαίδες – Παγκορασίδες (40’)
 • 17:40 Απονομές Ομαδικής Σκυταλοδρομίας
 • 18:00 XCC Μίνι Μικρά Αγόρια – Κορίτσια (20’)
 • 18.30 XCC Μίνι Μεγάλα Αγόρια – Κορίτσια (20’)
 • 19.00 XCC Open Kids 3-5, 6-7 ετών (5’) αγώνες επίδειξης (διοργανωτής ΣΥΦΑΓΕ)
 • 19.30 Απονομές ημέρας

ΚΥΡΙΑΚΗ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

 • 08.30 Άνοιγμα Γραμματείας.
 • 10:00 XCO Παίδες – Κορασίδες (50’)
 • 11:00 XCO Έφηβοι – Νεάνιδες (65’)
 • 12:15 XCO Ανδρες – Γυναίκες (90’)
 • 14:00 XCO Μάστερς (75’)
 • 15:30 Απονομές ημέρας
 • 16:00 XCO Sportive Α-Γ άνω των 13 ετών (30’) Διοργάνωση Οδυσσέας - ΣΥΦΑΓΕ
 • 16:40 XCO E-bikes Sportive Α-Γ άνω των 19 ετών (30’) Διοργάνωση Οδυσσέας - ΣΥΦΑΓΕ
 • 17:20 Απονομές Sportive

Το πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί με την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
XCO Μεγάλη διαδρομή (Α-Γ-Ε-Ν-Π-Κ-ΠΠ-ΠΚ-Relay): 3700μ. απόσταση και 142μ. υψομετρικά
Εκκίνηση 470μ. σε χωματόδρομο, ίσιο και ανηφορικό κομμάτι, μετά 1650μ. μονοπάτι κατηφορικό και όλο το υπόλοιπο χωματόδρομος μέχρι τον τερματισμό. Τελευταία 70μ. τερματισμό σε ίσιο χωματόδρομο.
XCC Μικρή διαδρομή (Κατηγορία Μίνι): 1770μ. απόσταση και 70μ. υψομετρικά
Εκκίνηση 470μ. σε χωματόδρομο, ίσιο και ανηφορικό κομμάτι. Μετά, 750μ. μονοπάτι κατηφορικό και όλο το υπόλοιπο χωματόδρομος μέχρι τον τερματισμό. Τελευταία 70μ. τερματισμό σε ίσιο χωματόδρομο.
XCC Διαδρομή Open kids: 520μ. απόσταση και 22μ. υψομετρικά
Διαδρομή με 200μ. χωματόδρομο με μικρή ανηφόρα, 200μ. μονοπάτι και όλο το υπόλοιπο χωματόδρομος μέχρι τον τερματισμό. Τελευταία 70μ. ίσιος χωματόδρομος.

(Επισυνάπτονται χάρτες και υψομετρικά από κάθε διαδρομή στο τέλος της προκήρυξης)

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ – ΠΡΟΣΒΑΣΗ :

Ο χώρος διεξαγωγής του αγώνα βρίσκεται στην Πετρούπολη Αττικής. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε το στίγμα της τοποθεσίας. Από πλατεία Πετρούπολης, Σουλίου 254.

PROSBASH

ΧΩΡΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ :

 SHMEIO EKKINHSHS

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές/τριες με δελτίο Ε.Ο.Π σε ισχύ για το 2021, που ανήκουν σε σωματεία – μέλη της ΕΠΟΣΚ, καθώς και σε σωματεία, που με απόφαση της Ε.Ο.Ποδηλασίας αγωνίζονται στα Πρωταθλήματα Αττικής. Κάθε σωματείο συμμετέχει με απεριόριστο αριθμό αθλητών.

Όλοι οι αθλητές/τριες που θα συμμετέχουν στους αγώνες θα έχουν την προβλεπόμενη Κάρτα Υγείας αθλητή/τριας. Οι συμμετέχοντες στην κατηγορία Sportive υποχρεούνται να προσκομίσουν πιστοποιητικό ικανότητας άθλησης (Βεβαίωση Ιατρού, κάρτα υγείας, κ.λπ.).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

Δηλώσεις συμμετοχής αποκλειστικά και μόνο με την χρήση της συνημμένης φόρμας δήλωσης συμμετοχής μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και κοινοποίηση στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Φόρμες με ελλιπή στοιχεία δεν θα γίνονται αποδεκτές.

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

 • Μίνι (Μικρά–Μεγάλα) – 5€
 • Παίδες – Κορασίδες – Παμπαίδες – Παγκορασίδες – 10€
 • Άνδρες – Γυναίκες – Έφηβοι – Νεανίδες – Μάστερς – 15€

Τα σωματεία θα καταβάλλουν το ποσό των  ανά δηλωμένο αθλητή (-τρια), με συγκεντρωτική τραπεζική κατάθεση στον λογαριασμό της ΕΠΟΣΚ στην

Eurobank :                            GR3802606350000360200312251

το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 24/06/2021.  Λόγω των όρων του υγειονομικού πρωτοκόλλου, καμία πληρωμή δεν θα γίνει στην Γραμματεία, κατά την ημέρα των αγώνων.  Για καθυστερημένες πληρωμές ή για πληρωμές μέσω άλλων τραπεζών, συστήνεται στους Αρχηγούς των ομάδων να έχουν το αποδεικτικό κατάθεσης μαζί τους, να το επιδείξουν εφόσον τους ζητηθεί από την Γραμματεία.  Κανένα σωματείο δεν θα λάβει μέρος εάν δεν έχουν τακτοποιηθεί τα παράβολα συμμετοχής των δηλωμένων αθλητών (-τριών) του.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ :

Η Γραμματεία των αγώνων θα λειτουργεί από τις 14.00 (Σάββατο 26/6/21) και από τις 08:30 (Κυριακή 27/6/21) στην περιοχή εκκίνησης/τερματισμού, και θα είναι ανοικτή για την παραλαβή των αγωνιστικών αριθμών και την υπογραφή στα φύλλα αγώνα. Τους αριθμούς παραλαμβάνει συγκεντρωτικά για όλους τους αθλητές του ο αρχηγός κάθε ομάδας, ο οποίος θα επιδείξει και τα δελτία των αθλητών.

Επιστροφή των αριθμών των αθλητών συγκεντρωτικά από τον εκπρόσωπο του σωματείου στην Γραμματεία, αμέσως μετά το πέρας του αγώνα. Τα δελτία θα παρακρατούνται μέχρι την λήξη των αγώνων.

Υπογραφή στο φύλο αγώνα, μέχρι και 30’ πριν την εκκίνηση του κάθε αγώνα, με επίδειξη της ατομικής κάρτας υγείας. Οι αθλητές θα προσέρχονται για υπογραφή στο φύλλο αγώνα ανά ομάδα, και ανά κατηγορία, με την αγωνιστική τους ενδυμασία και τα νούμερα αγώνα εμφανώς τοποθετημένα. Υποχρεούνται να φέρουν μαζί την κάρτας υγείας τους, και να την επιδεικνύουν στη Γραμματεία του αγώνα, κατά την υπογραφή τους, προκειμένου να αγωνιστούν.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :

Θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 (Σάββατο 26/6/21) και στις 09:30 (Κυριακή 27/6/21) στον χώρο της Γραμματείας. Η παρουσία των αρχηγών των ομάδων είναι υποχρεωτική.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ :

Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. για την Ορεινή Ποδηλασία και για ότι δεν προβλέπεται από αυτούς από τους κανονισμούς της UCI.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ Ε.Ο.Π. Οι συμμετέχοντες θα επιδεικνύουν στον υπεύθυνο Covid της διοργάνωσης, αρνητικά αποτελέσματα rapid test εντός 24ωρών ή μοριακού τεστ εντός 48 ωρών.

Αγώνισμα XCC : Θα διεξαχθεί σύμφωνα με την εγκύκλιο 6.1/2021 της ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της ΕΟΠ.
Εξοπλισμός : Εντός της αγωνιστικής διαδρομής, η χρήση αριθμού ποδηλάτου και κράνους είναι υποχρεωτική για όλους τους αγωνιζόμενους πριν, μετά και κατά την διάρκεια των αγώνων και προπονήσεων.
Σειρά εκκίνησης : Σύμφωνα με την τελευταία ατομική κατάταξη της UCI (για τις κατηγορίες που προβλέπεται), κατόπιν την τελευταία ανακοινωμένη ατομική κατάταξη της ΕΟΠ, κατόπιν την τελευταία σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ (ένας αθλητής ανά ομάδα – διαδοχικά μέχρι τέλους των συμμετεχόντων).
Ζώνες Τροφοδοσίας/Τεχνικής Βοήθειας : Θα υπάρχει μια ζώνη τροφοδοσίας 100μ. πριν τον τερματισμό. Πρόσβαση στις  Ζώνες Τεχνικής Βοήθειας, μόνον από κατόχους «πάσου», που χορηγείται από την Γραμματεία αποκλειστικά στον αρχηγό της ομάδας, σε αριθμό ανάλογο των συμμετεχόντων κάθε ομάδας (με απόφαση της Αγωνοδίκου Επιτροπής). Οι μηχανικοί/τροφοδότες θα φέρουν το πάσο σε εμφανές σημείο καθόλη την διάρκεια παραμονής τους στην Ζώνη.
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ :

 • 1η θέση κάθε κατηγορίας, κύπελλο
 • 1η, 2η και 3η θέση μετάλλιο
 • Δίπλωμα στους έξι πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας, με χωριστή απονομή αγόρια και κορίτσια

Στους Μάστερς θα γίνουν βραβεύσεις ανά υποκατηγορία (30-39, 40-49, 50-59, 60+) εφόσον συμμετέχουν πέντε τουλαχίστον ποδηλάτες.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Στον χώρο εκκίνησης/τερματισμού σύμφωνα με το πρόγραμμα. Οι ποδηλάτες θα προσέλθουν στο podium με την αγωνιστική τους ενδυμασία και χωρίς ποδήλατα.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ: Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμού της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΣΚΑΝ.

ΠΟΙΝΕΣ: Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και
όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ: Θα οριστεί από την Ε.Ο.Π.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Ζωναράς Δημήτριος (Πρόεδρος ΠΔΣ Οδυσσέας) τηλ.6970402917

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:
I. Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.
II. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.
ΙΙΙ. Η Ε.ΠΟ.Σ.Κ. και οι συνδιοργανωτές δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε ατύχημα ή καταστροφή υλικού, οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα με οποιαδήποτε ιδιότητα.
IV. Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα αποφασίζει επιτόπου και τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίηση της παρούσης.

 

ΧΑΡΤEΣ/ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΑ :

 • ΧΑΡΤΗΣ KIDS/KUNIOR, 520μ. απόσταση

 KIDS JUNIOR

 • ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΑ KIDS/JUNIOR, 22μ. υψομετρικά

 KIDS JUNIOR IPSOMETRIKA

 • ΧΑΡΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ, 1770μ. απόσταση

 MIKRI DIADROMI

 • ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΑ ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ, 70μ. υψομετρικά

 MIKRI DIADROMI YPSOMETRIKA

 • ΧΑΡΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ, 3700μ. απόσταση

 MEGALI DIADROMI

 • ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ, 142μ. υψομετρικά

                                                                                                         

MEGALI DIADROMI IPSOMETRIKA

Η Τεχνική Επιτροπή τη ΕΠΟΣΚ

 

                                                                                      

 

 

 

 

 

 

Scroll to top