1 Day Bike Odyssey

MTB Γέρακας Vol.1

Bike Odyssey

Κάτω Τιθορέα Mtb Race

MTB Γέρακας Vol.2

“MTB ΓΕΡΑΚΑΣ 2020 VOL.1”

ΠΡΟΟΙΜΙΟ:

To Αθλητικό Σωματείο ΣΥ.Φ.Α.ΓΕ. (Σύλλογος Φίλων Αθλητισμού Γέρακα) μαζί με το Bike Expert και σε συνεργασία με το Δήμο Γέρακα διοργανώνουν το «MTB Γέρακας 2020 Vol.1» - διασυλλογικούς και open αγώνες ορεινής ποδηλασίας XCC (Short Track), που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου 2020 στον Γέρακα. Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνει βαθμολογία  στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

Οι κατηγορίες θα έχουν ως εξής:

Διασυλλογικοί Αγώνες :

 • ΑΝΔΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 17 ΕΤΩΝ (Άνδρες, Νέοι, Έφηβοι)
 • ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 17 ΕΤΩΝ (Γυναίκες, Νεανίδες)
 • ΜΑΣΤΕΡΣ (σε κοινή κατάταξη όλες οι υποκατηγορίες)
 • ΠΑΙΔΕΣ
 • ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
 • ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ
 • ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
 • ΜΙΝΙ (Μικρά και Μεγάλα)

OΠΕΝ Αγώνες σε Ηλικιακά γκρουπ:

 • ΑΓΟΡΙΑ και ΚΟΡΙΤΣΙΑ: 3 - 5, 6 - 7
 • ΑΝΔΡΕΣ: -17, 18 - 35, 36+
 • ΓΥΝΑΙΚΕΣ: (όλες οι ηλικίες)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ- ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ/ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

 • 13.30-14.30: Άνοιγμα Γραμματείας. Παραλαβή αριθμών και ενημερωτικού υλικού από την γραμματεία του αγώνα. Επιβεβαίωση συμμετοχών τουλάχιστον 60' πριν την εκκίνηση της κατηγορίας τους.
 • 13.30-14.30: Επίσημη προπόνηση (με αγωνιστικό αριθμό)
 • 15.00: ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ ΑΓΟΡΙΑ-ΚΟΡΙΤΣΙΑ (15')
 • 15.20: ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ ΑΓΟΡΙΑ-ΚΟΡΙΤΣΙΑ (20')
 • 15.45: ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ και 15.46 ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ (30')
 • 16.20: ΠΑΙΔΕΣ και 16.21 ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ (40')
 • 17.05: ΑΝΔΡΕΣ 17+ και 17.06 ΓΥΝΑΙΚΕΣ 17+ (45’)
 • 17:55: ΜΑΣΤΕΡΣ (40') σε κοινή κατάταξη όλες οι υποκατηγορίες
 • 18.35: ΟΠΕΝ 3-5 και 6-7 ΕΤΩΝ (5’)
 • 18.45: OΠΕΝ, οι υπόλοιπες κατηγορίες (40')
 • 19.30: Απονομές όλων των αγώνων/κατηγοριών

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Πρόκειται για μία σύντομη διαδρομή κλειστού τύπου, μήκους 1650 μέτρων κατά προσέγγιση, η οποία βρίσκεται στην καρδιά της πόλης του Γέρακα. Πρόκειται για μια διαδρομή με τεχνικές δυσκολίες στο χώμα. Είναι πλήρως σηματοδοτημένη σε όλο το μήκος και από τις δύο πλευρές της διαδρομής της.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του δήμου Γέρακα με εκκίνηση και τερματισμό το 716ο Οικοδομικό τετράγωνο, στη συμβολή των οδών Γέρακα-Έβρου-Τρικάλων, Γέρακας Ανατολικής Αττικής.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Όλοι οι συμμετέχοντες των διασυλλογικών αγώνων πρέπει να είναι κάτοχοι Εθνικού δελτίου σε ισχύ για το 2020. O μέγιστος αριθμός συμμετοχών σε όλη την εκδήλωση ανέρχεται στους 200 αθλητές. 

Οι αθλητές Σωματείων με Δελτίο Αθλητή θα πρέπει να φέρουν μαζί τους και Κάρτα Υγείας, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π.

Προσοχή: Σύμφωνα με την εγκύκλιο 6-2020 της Τ.Ε. της ΕΟΠ η μέγιστη συμμετοχή ανά εκκίνηση είναι 40 αθλητές/-τριες. Σε περίπτωση, που οι δηλώσεις συμμετοχής είναι περισσότερες των 40 αθλητών, ο οργανωτής θα επιλέξει τους αθλητές, που θα συμμετάσχουν, λαμβάνοντας υπόψη ένα μέγιστο αριθμό συμμετοχών ανά σωματείο. Στην συνέχεια θα ενημερώσει σωματεία, που ενδεχομένως θα έχουν αθλητές, που δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή τους. Λόγω περιορισμένου χρόνου στο πρόγραμμα αγώνων, δεν θα πραγματοποιηθούν προκριματικές σειρές, εφόσον υπάρχουν συμμετοχές ανά των 40 αθλητών, ανά εκκίνηση.

Οι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη και δεν ευθύνεται η διοργανώτρια αρχή σε περίπτωση οποιουδήποτε είδους τραυματισμού είτε μερικής ή ολικής καταστροφής του εξοπλισμού τους, όπως ρητά αναφέρεται και στην υπεύθυνη δήλωση που συμπληρώνουν υποχρεωτικά πριν από τη διεξαγωγή των αγώνων.

Δηλώσεις συμμετοχής: Τα σωματεία θα πρέπει να αποστείλουν τη φόρμα συμμετοχής τους με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Η φόρμα συμμετοχής αποστέλλεται ηλεκτρονικά σε κάθε Σωματείο, ενώ υπάρχει αναρτημένη στην ιστοσελίδα του www.mtbxpert.gr

Όλοι οι συμμετέχοντες των open αγώνων συμπληρώνουν αίτηση συμμετοχής και υπεύθυνη δήλωση υποχρεωτικά.  Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.mtbxpert.gr.  

Τις υπεύθυνες δηλώσεις ανηλίκων και ενηλίκων μπορείτε να τις προμηθευτείτε από το www.mtbxpert.gr.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκεύη 11/09/2020 και ώρα 23:59.

Το παράβολο συμμετοχής έχει ως εξής:

 • Παίδες-Κορασίδες, Παμπαίδες-Παγκορασίδες, Μίνι είναι 3,00€.
 • Άντρες, Γυναίκες και Μάστερς είναι 10,00€.

Για τις οπεν κατηγορίες:

 • Αγόρια και κορίτσια 3 – 7 ετών είναι 5,00€
 • Όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες είναι 12,00€

Το κόστος συμμετοχής θα ανακοινωθεί άμεσα για το πού και πότε θα καταβληθεί.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ - ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ:

H Γραμματεία θα είναι ανοιχτή από τις 08:30 στο χώρο πλησίον της εκκίνησης. Οι ποδηλάτες θα έρχονται στη γραμματεία με τα δελτία τους για παραλαβή των αριθμών του αγώνα και υπογραφή στο φύλλο αγώνα, έως και 45’ πριν την εκκίνηση της κατηγορίας τους. Η Γραμματεία θα παρακρατεί τα δελτία των αθλητών-τριών μέχρι την λήξη του αγώνα όπου και θα παραδοθούν στους υπεύθυνους των ομάδων. Οι ποδηλάτες που συμμετέχουν στην κατηγορίες OPEN/Sportive, θα πρέπει να προσέλθουν με αποδεικτικό στοιχείο ταυτοπροσωπίας καθώς και με Κάρτα Υγείας σε ισχύ για την ημερομηνία του αγώνα.  Ο κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να φέρει τον αριθμό του στο μπροστινό μέρος του τιμονιού.

Το τεχνικό συνέδριο με παρουσία αποκλειστικά και μόνο των αρχηγών των ομάδων θα γίνει στις 14:15 στο χώρο της Γραμματείας.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

Ο αγώνας διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας και της UCI για ό,τι δεν προβλέπεται στους κανονισμούς της

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Τα ποδήλατα πρέπει να έχουν τροχούς που δε θα ξεπερνάνε τις 29 ίντσες.  Δεν επιτρέπεται η χρήση μεταλλικών προεξοχών ή καρφιών πάνω στα ελαστικά του ποδηλάτου.  Η χρήση ενδοσυνεννόησης ή άλλων φορητών μέσων επικοινωνίας με τους αθλητές απαγορεύεται.

ΣΕΙΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: Η σειρά εκκίνησης προκύπτει με την τελευταία ατομική κατάταξη των αθλητών της UCI και της ΕΟΠ, ανά κατηγορία.  Οι ποδηλάτες τοποθετούνται με τη σειρά την οποία καλούνται στη γραμμή εκκίνησης.   Ο αριθμός των αθλητών ανά σειρά θα αποφασιστεί από τον Αλυτάρχη και θα ανακοινωθεί στο τεχνικό συνέδριο.   Ο αθλητής επιλέγει τη θέση του στη γραμμή εκκίνησης, από τις κενές θέσεις μέχρι να συμπληρωθεί η σειρά.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ/ΥΔΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ:  Θα γίνεται στον προκαθορισμένο χώρο, από τους συνοδούς / μηχανικούς της κάθε ομάδας. Ο χώρος αυτός θα ανακοινωθεί στο Τεχνικό Συνέδριο και η παραμονή εντός του χώρου επιτρέπεται μόνο για διαπιστευμένους συνοδούς/προπονητές.  Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια, ή τεχνητή υποβοήθηση αθλητών μεταξύ τους καθώς και η χρήση οποιουδήποτε μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου. Επιτρέπεται η χρήση χάρτη, πυξίδας, GPS.

ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ:  Αν κάποιος αντιμετωπίσει μηχανικό πρόβλημα πρέπει να επισκευάσει τη βλάβη μόνος του ή να προσέλθει στην ζώνη Τεχνικής Βοήθειας.  Σε περίπτωση εγκατάλειψης για οποιονδήποτε λόγο (μηχανική βλάβη, πτώση, τραυματισμό κλπ) πρέπει να ενημερώσετε τον κοντινότερο κριτή.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:

Οι βραβεύσεις κάθε κατηγορίας θα έχουν ως εξής:

1η θέση: Κύπελλο

2η θέση: Αργυρό Μετάλλιο

3η θέση: Χάλκινο Μετάλλιο

4η – 5η – 6η θέση: Αναμνηστικά Διπλώματα

Θα βραβευτούν οι 6 πρώτοι κάθε κατηγορίας.  Για να ισχύει μία κατηγορία πρέπει να έχει τουλάχιστον 8 συμμετοχές. Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί κάποια κατηγορία, ενσωματώνεται με την αμέσως μικρότερη ηλικιακά.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ:

Οι απονομές θα γίνουν αμέσως μετά την λήξη των αγώνων (15:00) στο χώρο διεξαγωγής του αγώνα στο Δήμο Γέρακα.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ:

Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΣΚΑΝ.

ΠΟΙΝΕΣ:

Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΩΝ:  Κωνσταντόπουλος Δημήτριος (Κομισσάριος UCI)

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Τσαμουδάκη Αφροδίτη, τηλ.6979973675, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Καθ’ όλη τη χρονική διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει διαθέσιμος ιατρός, ασθενοφόρο και εθελοντική ομάδα πρώτων βοηθειών. Οι αθλητές οφείλουν να έχουν περάσει από ιατρική εξέταση σύμφωνα με την οποία κρίνονται ικανοί να συμμετέχουν σε αυτό τον αγώνα. Θα υπάρχει υποχρεωτική προσωπική ασφάλιση σε περίπτωση ατυχήματος κατά την διάρκεια του αγώνα.

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ:

Σε περίπτωση ματαίωσης ή και αναβολής του αγώνα λόγω καιρικών συνθηκών, για τον οποιοδήποτε σοβαρό λόγο που θα μπορούσε να βλάψει τη σωματική ακεραιότητα αλλά και την υγεία των αθλητών γενικότερα και σε κάθε περίπτωση την ορθή διεξαγωγή του αγώνα, το αντίτιμο συμμετοχής θα ισχύει για την νέα ημερομηνία που αυτός θα οριστεί και θα είναι το αργότερο μέχρι το τέλος του 2019. Αθλητής/τρια που θα δηλώσει συμμετοχή και δεν προσέλθει στον αγώνα δε δικαιούται επιστροφή χρημάτων.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:

Η διοργανώτρια αρχή μπορεί να προχωρήσει στην τροποποίηση των διαδρομών αν για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αθλητών. Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή να ματαιώσει ή ακόμα και να αναβάλλει τον αγώνα λόγω κακοκαιρίας ή άλλης ανωτέρας βίας.

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:

 • Με τη συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.
 • Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ:

Όλοι οι αθλητές είναι υπεύθυνοι για την καλή φυσική κατάστασή τους και οφείλουν να εξεταστούν από γιατρό πριν τον αγώνα για να διαπιστωθεί η ικανότητά τους για συμμετοχή σε αγώνα.  Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον ενδεχόμενο κίνδυνο σωματικής βλάβης ή φθοράς εξοπλισμού από τη συμμετοχή τους σε αγώνες ορεινής ποδηλασίας καθώς και τις συνέπειες αυτών.  Ο διοργανωτής δεν ευθύνεται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων καθώς και ζημιάς ή καταστροφής του εξοπλισμού τους.  Όλοι οι συμμετέχοντες υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η κίνηση σε ορεινό περιβάλλον, έχουν την ανάλογη εμπειρία και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν.
Με την εγγραφή τους στον αγώνα δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση δε θα στραφούν ή θα προβάλλουν απαίτηση εναντίων των διοργανωτών ή εκπροσώπων αυτών ή των χορηγών ή της εποπτεύουσας αρχής αν πάθουν υλική, σωματική ή ηθική βλάβη οι ίδιοι ή οι συνοδοί τους ή οποιοσδήποτε τρίτος εξ' αιτίας τους από την εγγραφή ή τη συμμετοχή τους στον συγκεκριμένο αγώνα.  Ο οργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα αν υπάρχει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα.                    

 ΧΑΡΤΗΣ/ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:

xartis ipsometrika

 

 

 

 

 

 

Scroll to top