Η Κάτω Τιθορέα είναι κωμόπολη του νομού Φθιώτιδας και πρωτεύουσα του διευρυμένου Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας. Είναι κτισμένη στις ανατολικές πλαγιές του Παρνασσού, σε υψόμετρο 440 μέτρων,  στα μονοπάτια του οποίου ο μυθικός Οδυσσέας κυνηγούσε με τον παππού του, Αυτόλυκο, αγριόχοιρους. 

Ο ποδηλατικός αγώνας θα περάσει μέσα από κάποια χωριά της ευρύτερης περιοχής της κάτω Τιθορέας. Μερικά από αυτά είναι η Άνω Τιθορέα (επονομαζόμενη παλαιότερα και Βελίτσα) και η Αγία Μαρίνα, όπου οι αθλητές και οι επισκέπτες του αγώνα θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν το μοναστήρι της Παναγίας Οδηγήτριας καθώς και την ιστορική μονή της Αγίας Μαρίνας. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αναζωογονηθούν από τα τρεχούμενα δροσερά νερά των πηγών του Παρνασσού.

ktheotokos lokridos 05

Επιπλέον, οι διαγωνιζόμενοι θα μπορέσουν να εξερευνήσουν τα ερείπια της αρχαίας Τιθορέας ανάμεσα στα σπίτια του οικισμού της Άνω Τιθορέας, αλλά και τη σπηλιά στην οποία έζησε και έδρασε το λιοντάρι της Ρούμελης, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος κατά τη διάρκεια της Επανάστασης.

 Ancient tithorea

Θα ήταν σημαντικότατη παράβλεψη να μην αναφερθούμε στην προτομή του Φιλοποίμενος Φίνου στην κεντρική πλατεία του χωριού της Κάτω Τιθορέας, του μεγάλου παράγοντα και παραγωγού του Ελληνικού κινηματογράφου και ιδρυτή της ιστορικής Φίνος Φιλμ. Από την πλατεία αυτή θα πραγματοποιηθεί και η εκκίνηση του αγώνα.

Για να ανακαλύψετε αλλά και να θαυμάσετε από κοντά αυτό τον κρυμμένο θησαυρό στο βουνό του Παρνασσού σας περιμένουμε στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2022!

Ακαδημίες Ποδηλασίας

LOGO SYFAGESmall

Τμήματα SPINNING

spinning 3

Ψηφιακή Χρονομέτρηση

banner chron

Αθλητικά Ενδύματα - CUSTOM

ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΤΒXPERT.GR

Scroll to top