1 Day Bike Odyssey

MTB Γέρακας Vol.1

Bike Odyssey

Κάτω Τιθορέα Mtb Race

MTB Γέρακας Vol.2

“ΚάτωΤιθορέα Road Ανάβαση 2019”

ΠΡΟΟΙΜΙΟ:

To Αθλητικό Σωματείο ΣΥ.Φ.Α.ΓΕ. (Σύλλογος Φίλων Αθλητισμού Γέρακα) μαζί με το Bike Expert και σε συνεργασία με το Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας διοργανώνουν το «ΚάτωΤιθορέα Road Ανάβαση 2019» - διασυλλογικούς και open αγώνες ποδηλασίας δρόμου ανάβασης σε μαζική εκκίνηση,  που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Σεπτεμβρίου 2019 στην περιοχή του δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

Οι κατηγορίες θα έχουν ως εξής:

 1. ΑΝΔΡΕΣ
 2. ΓΥΝΑΙΚΕΣ
 3. ΕΦΗΒΟΙ
 4. ΠΑΙΔΕΣ
 5. ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
 6. ΜΑΣΤΕΡΣ (ΑΝΔΡΕΣ και ΓΥΝΑΙΚΕΣ)
 7. ΑΝΔΡΕΣ 19 - 34 ΕΤΩΝ (Open)
 8. ΑΝΔΡΕΣ 35+ ΕΤΩΝ (Open)
 9. ΓΥΝΑΙΚΕΣ 19+ (Open)

Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνει βαθμολογία  στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ/ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

 • 16.30-17.30: Άνοιγμα Γραμματείας. Παραλαβή αριθμών και ενημερωτικού υλικού από την γραμματεία για τον αγώνα Road Ανάβασης. Επιβεβαίωση συμμετοχών τουλάχιστον 60' πριν την εκκίνηση της κατηγορίας τους.
 • 18.00: Εκκίνηση του αγώνα ΑΝΔΡΩΝ – ΕΦΗΒΩΝ – ΜΑΣΤΕΡΣ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ
 • 18:05: Εκκίνηση του αγώνα ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ – ΟΠΕΝ (όλα τα ηλικιακά γκρουπ)
 • 20.00: Απονομές

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:     Η Ανάβαση ξεκινάει από την κεντρική πλατεία της Κάτω Τιθορέας για να στρίψει νοτιοδυτικά με κατεύθυνση το χωριό της Αγίας Μαρίνας. Αφού περάσει μέσα από το χωριό της Αγίας Μαρίνας, η ανάβαση θα συνεχίσει με κατεύθυνση το Εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη, όπου και θα τερματίσει ο αγώνας. Η διαδρομή της Ανάβασης ανέρχεται στα 15,2 χιλιόμετρα με 685 υψομετρικά.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ:

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας με εκκίνηση την πλατεία της Κάτω Τιθορέας και τερματισμό το Εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

 1. O μέγιστος αριθμός συμμετοχών σε όλη την εκδήλωση ανέρχεται στους 200 αθλητές. Δηλώσεις Συμμετοχής:  Όλοι οι συμμετέχοντες των διασυλλογικών αγώνων πρέπει να είναι κάτοχοι Εθνικού δελτίου σε ισχύ για το 2019  και τα σωματεία θα πρέπει να αποστείλουν τη φόρμα συμμετοχής τους με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Η φόρμα συμμετοχής αποστέλλεται ηλεκτρονικά σε κάθε Σωματείο, ενώ υπάρχει αναρτημένη στην ιστοσελίδα του www.mtbxpert.gr Όλοι οι συμμετέχοντες των open αγώνων συμπληρώνουν αίτηση συμμετοχής και υπεύθυνη δήλωση υποχρεωτικά.  Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.mtbxpert.gr.  Τις υπεύθυνες δηλώσεις ανηλίκων και ενηλίκων μπορείτε να τις προμηθευτείτε από το www.mtbxpert.gr. Οι αθλητές Σωματείων με Δελτίο Αθλητή θα πρέπει να φέρουν μαζί τους και Κάρτα Υγείας, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π.
 2. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Κυριακή 22/09/2019 και ώρα 23:59.
 • III. Παράβολο Συμμετοχής: το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 15€ για τις OPEN ηλικιακές κατηγορίες.

 

Για όσους αγωνιστούν σε δύο αγώνες εκ των "Κάτω Τιθορέα Mtb Circuit RACE 2019", “ΚάτωΤιθορέα Road Ανάβαση 2019” και “Κάτω Τιθορέα Mtb Point to Point 2019”,  το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 30€.

Για όσους αγωνιστούν και στους τρεις αγώνες των "Κάτω Τιθορέα Mtb Circuit RACE 2019", “ΚάτωΤιθορέα Road Ανάβαση 2019” και “Κάτω Τιθορέα Mtb Point to Point 2019”,  το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 35€.

 

Για την επικύρωση της συμμετοχής σας μπορείτε να καταθέσετε το αντίτιμο στον παρακάτω λογαριασμό:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Αρ. Λογαριασμού: 87000310620, IBAN: GR3401108700000087000310620, Δικαιούχος: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΡΑΚΑ

 1. Οι συμμετέχοντες που αποτελούν μέλη ομάδων και είναι κάτοχοι δελτίου δεν καταβάλλουν κόστος συμμετοχής.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ - ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟH Γραμματεία θα είναι ανοιχτή από τις 16:30 πλησίον της εκκίνησης. Το τεχνικό συνέδριο των αρχηγών των ομάδων θα γίνει στις 17:30 στο χώρο της Γραμματείας. Οι ποδηλάτες θα έρχονται στη γραμματεία με τα δελτία τους για παραλαβή των αριθμών του αγώνα και υπογραφή στο φύλλο αγώνα. Η Γραμματεία θα παρακρατεί τα δελτία των αθλητών-τριών μέχρι την λήξη του αγώνα όπου και θα παραδοθούν στους υπεύθυνους των ομάδων. Οι ποδηλάτες που συμμετέχουν στην κατηγορίες OPEN, θα πρέπει να προσέλθουν με αποδεικτικό στοιχείο ταυτοπροσωπίας καθώς και με Κάρτα Υγείας σε ισχύ για την ημερομηνία του αγώνα.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Ο αγώνας διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας και της UCI για ό,τι δεν προβλέπεται στους κανονισμούς της Ε.Ο.Π.

 

ΕΙΔΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

 1. ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ/ΥΔΡΟΔΟΣΙΑ: Δεν επιτρέπεται υδροδοσία/τροφοδοσία για τους συμμετέχοντες, λόγω της μικρής απόστασης του αγώνα. Δεν επιτρέπεται συνοδεία οχημάτων ομάδων ή μεμονομένων συμμετεχόντων.
 2. ΠΑΡΟΧΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ: Σε προκαθορισμένο χώρο εντός της διαδρομής ή από ουδέτερο όχημα ευθύνης του διοργανωτή.

ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ:  Σε περίπτωση εγκατάλειψης για οποιονδήποτε λόγο (μηχανική βλάβη, πτώση, τραυματισμό κλπ) πρέπει να ενημερώσετε τον κοντινότερο κριτή.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ:  Οι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη και δεν ευθύνεται η διοργανώτρια αρχή σε περίπτωση οποιουδήποτε είδους τραυματισμού είτε μερικής ή ολικής καταστροφής του εξοπλισμού τους, όπως ρητά αναφέρεται και στην υπεύθυνη δήλωση που συμπληρώνουν υποχρεωτικά πριν από τη διεξαγωγή των αγώνων. Καθ’ όλη τη χρονική διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει διαθέσιμος ιατρός, ασθενοφόρο και εθελοντική ομάδα πρώτων βοηθειών. Οι αθλητές οφείλουν να έχουν περάσει από ιατρική εξέταση σύμφωνα με την οποία κρίνονται ικανοί να συμμετέχουν σε αυτό τον αγώνα. Θα υπάρχει υποχρεωτική προσωπική ασφάλιση σε περίπτωση ατυχήματος κατά την διάρκεια του αγώνα.Για την συμμετοχή στον αγώνα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΧΡΗΣΗ ΚΡΑΝΟΥΣ.

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ: Σε περίπτωση ματαίωσης ή και αναβολής του αγώνα λόγω καιρικών συνθηκών, για τον οποιοδήποτε σοβαρό λόγο που θα μπορούσε να βλάψει τη σωματική ακεραιότητα αλλά και την υγεία των αθλητών γενικότερα και σε κάθε περίπτωση την ορθή διεξαγωγή του αγώνα, το αντίτιμο συμμετοχής θα ισχύει για την νέα ημερομηνία που αυτός θα οριστεί και θα είναι το αργότερο μέχρι το τέλος του 2019. Αθλητής/τρια που θα δηλώσει συμμετοχή και δεν προσέλθει στον αγώνα δε δικαιούται επιστροφή χρημάτων.

 

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η διοργανώτρια αρχή μπορεί να προχωρήσει στην τροποποίηση των διαδρομών αν για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αθλητών. Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή να ματαιώσει ή ακόμα και να αναβάλλει τον αγώνα λόγω κακοκαιρίας ή άλλης ανωτέρας βίας.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ: Με την αίτηση συμμετοχής κάθε αθλητής επιτρέπει στον οργανωτή τη φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπηση του, κατά τη διάρκεια του αγώνα και των απονομών, για διαφημιστικούς σκοπούς.

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Όλοι οι αθλητές είναι υπεύθυνοι για την καλή φυσική κατάστασή τους και οφείλουν να εξεταστούν από γιατρό πριν τον αγώνα για να διαπιστωθεί η ικανότητά τους για συμμετοχή σε αγώνα. Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον ενδεχόμενο κίνδυνο σωματικής βλάβης ή φθοράς εξοπλισμού από τη συμμετοχή τους σε αγώνες ορεινής ποδηλασίας καθώς και τις συνέπειες αυτών. Ο διοργανωτής δεν ευθύνεται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων καθώς και ζημιάς ή καταστροφής του εξοπλισμού τους.Όλοι οι συμμετέχοντες υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η κίνηση σε ορεινό περιβάλλον, έχουν την ανάλογη εμπειρία και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν. Με την εγγραφή τους στον αγώνα δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση δε θα στραφούν ή θα προβάλλουν απαίτηση εναντίων των διοργανωτών ή εκπροσώπων αυτών ή των χορηγών ή της εποπτεύουσας αρχής αν πάθουν υλική, σωματική ή ηθική βλάβη οι ίδιοι ή οι συνοδοί τους ή οποιοσδήποτε τρίτος εξ' αιτίας τους από την εγγραφή ή τη συμμετοχή τους στον συγκεκριμένο αγώνα.Ο οργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα αν υπάρχει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα.

 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:

Θα βραβευτούν οι 6 πρώτοι κάθε κατηγορίας.  Για να ισχύει μία κατηγορία πρέπει να έχει τουλάχιστον 8 συμμετοχές. Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί κάποια κατηγορία, ενσωματώνεται με την αμέσως μικρότερη ηλικιακά.

Οι βραβεύσεις κάθε κατηγορίας θα έχουν ως εξής:

1η θέση: Κύπελλο

2η θέση: Αργυρό Μετάλλιο

3η θέση: Χάλκινο Μετάλλιο

4η – 5η – 6η  θέση: Αναμνηστικά Διπλώματα

 

ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Θα βραβευτούν οι 6 πρώτοι κάθε κατηγορίας. Οι απονομές θα γίνουν αμέσως μετά την λήξη των αγώνων στην κεντρική πλατεία της Κάτω Τιθορέας.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ

Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΣΚΑΝ.

ΠΟΙΝΕΣ:

Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΩΝ:  Τουρκοχωρίτη Κατερίνα (Επίσημος Κριτής ΕΟΠ)

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ:  Μακρυγιάννης Χρήστος,

τηλ.6979973675, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

 1. Με τη συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.
 2. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.

ΧΑΡΤΗΣ/ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

anavasi xartis

anavasi ipsometrika

 

 

 

 

 

 

Scroll to top