ΠΡΟΟΙΜΙΟ

Ο Σύλλογος Φίλων Αθλητισμού Γέρακα (ΣΥ.Φ.Α.ΓΕ.) μαζί με το Bike Expert και σε συνεργασία με το Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας διοργανώνουν τους «ΚΑΤΩ ΤΙΘΟΡΕΑ MTBΧCC 2022» - διασυλλογικούς αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας, στο αγώνισμα XCC (Cross Country Short Track), που θα πραγματοποιηθούν στις 17 Σεπτεμβρίου 2022 στην περιοχή του δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Οι κατηγορίες θα έχουν ως εξής:

 • ΠΑΙΔΕΣ – ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
 • ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
 • ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ (ΑΓΟΡΙΑ-ΚΟΡΙΤΣΙΑ)
 • ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ (ΑΓΟΡΙΑ-ΚΟΡΙΤΣΙΑ)

Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνει βαθμολογία  στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ- ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ/ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

15:30:  Άνοιγμα Γραμματείας.

15:30 – 16:30: Επίσημη προπόνηση (με αγωνιστικό αριθμό)

17:00: ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ ΑΓΟΡΙΑ-ΚΟΡΙΤΣΙΑ (15')

17:20: ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ ΑΓΟΡΙΑ-ΚΟΡΙΤΣΙΑ (20')

17:45: ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ - ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ (30')

18:20: ΠΑΙΔΕΣ - ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ (30')

Το πρόγραμμα των αγώνων θα οριστικοποιηθεί με την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής, και θα ανακοινωθεί εκ νέου, στους συμμετέχοντες αθλητές και ομάδες.

 

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ

Περιοχή Εκκίνησης και Τερματισμού το δασύλλιο, πλησίον του Σιδηροδρομικού σταθμού της Κάτω Τιθορέας του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Πρόκειται για μία σύντομη διαδρομή κλειστού τύπου, μήκους 1650 μέτρων, η οποία περνάει μέσα από το δασύλλιο, πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού της Κάτω Τιθορέας.  Πρόκειται για μια διαδρομή με τεχνικές δυσκολίες στο χώμα. Είναι πλήρως σηματοδοτημένη σε όλο το μήκος και από τις δύο πλευρές της διαδρομής της.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές/τριες με δελτίο Ε.Ο.ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ σε ισχύ για το 2022. Κανείς αθλητής/τρια δεν μπορεί να συμμετέχει στους αγώνες χωρίς την προβλεπόμενη Κάρτα Υγείας αθλητή/τριας και τα σωματεία θα πρέπει να αποστείλουν τη φόρμα συμμετοχής τους με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Η φόρμα συμμετοχής αποστέλλεται ηλεκτρονικά σε κάθε Σωματείο, ενώ υπάρχει αναρτημένη στην ιστοσελίδα του www.mtbxpert.gr και η δήλωση για τις sportive κατηγορίες. Οι συμμετέχοντες στην κατηγορία Sportive υποχρεούνται να προσκομίσουν πιστοποιητικό ικανότητας άθλησης (Βεβαίωση Ιατρού, κάρτα υγείας, κ.λπ.).

Οι αθλητές/αθλήτριες συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα, φθορά ή απώλεια υλικού, ενδυμάτων κ.λπ.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τρίτη 13/09/2022 και ώρα 11:59π.μ.

Το παράβολο συμμετοχής έχει ως εξής:

 • Παίδες, Κορασίδες, Παμπαίδες, Παγκορασίδες, Μίνι είναι 10,00€.

Το παράβολο συμμετοχής θα καταβληθεί στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό Εθνικής τραπέζης:

IBAN ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: GR3401108700000087000310620 – ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΡΑΚΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ - ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

H Γραμματεία θα είναι ανοιχτή από τις 08:30 στο χώρο πλησίον της εκκίνησης.  Οι αρχηγοί των ομάδων, θα προσέλθουν στην Γραμματεία, με τα δελτία των αθλητών τους για επίδειξη δελτίων, πληρωμή του παράβολου συγκεντρωτικά ανά ομάδα, και παραλαβή των αριθμών του αγώνα, μέχρι και 60’ πριν την εκκίνηση.  Η Γραμματεία θα παρακρατεί τα δελτία των αθλητών-τριών μέχρι την λήξη του αγώνα, όπου και θα παραδοθούν στους αρχηγούς των ομάδων.  Οι ποδηλάτες θα προσέρχονται για υπογραφή στο φύλλο αγώνα, ανά κατηγορία και ανά ομάδα, μέχρι και 30’ πριν την έναρξη της κατηγορίας τους. 

Το τεχνικό συνέδριο των αρχηγών των ομάδων θα γίνει στις 15:30 στον χώρο της Γραμματείας.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Ο αγώνας διεξάγεται με τους κανονισμούς της ΕΟ Ποδηλασίας και της UCI, για ότι δεν προβλέπεται στους κανονισμούς της ΕΟΠ, καθώς και με την εγκύκλιο 10.1 του 2022, για το αγώνισμα XCC της Ορεινής Ποδηλασίας.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ΣΕΙΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: Η σειρά εκκίνησης προκύπτει με την τελευταία ατομική κατάταξη των αθλητών της UCI και της ΕΟΠ, ανά κατηγορία.  Οι ποδηλάτες τοποθετούνται με τη σειρά, την οποία καλούνται στη γραμμή εκκίνησης.  Ο αριθμός των αθλητών ανά σειρά θα αποφασιστεί από τον Αλυτάρχη και θα ανακοινωθεί στο τεχνικό συνέδριο. Ο αθλητής επιλέγει τη θέση του στη γραμμή εκκίνησης, από τις κενές θέσεις μέχρι να συμπληρωθεί η σειρά.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ/ΥΔΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ: Θα γίνεται στον προκαθορισμένο χώρο, από τους μηχανικούς της κάθε ομάδας. Ο χώρος αυτός θα ανακοινωθεί στο Τεχνικό Συνέδριο και η παραμονή εντός του χώρου επιτρέπεται μόνο για διαπιστευμένους συνοδούς/προπονητές.  Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια (πλην αυτής από τον επίσημο μηχανικό της ομάδας εντός της Ζώνης Τεχνικής Βοήθειας) ή υποβοήθηση αθλητών μεταξύ τους καθώς και η χρήση οποιουδήποτε μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου.

Κάθε αθλητής, αναλόγως των ιδιαίτερων αναγκών του, είναι υποχρεωμένος  να μεταφέρει την απαραίτητη τροφή και νερό που κρίνει ότι χρειάζεται για  την ολοκλήρωση του αγώνα.

Αν κάποιος αντιμετωπίσει μηχανικό πρόβλημα πρέπει να επισκευάσει τη βλάβη μόνος του ή να προσέλθει στην ζώνη Τεχνικής Βοήθειας. Σε περίπτωση εγκατάλειψης για οποιονδήποτε λόγο (μηχανική βλάβη, πτώση, τραυματισμό κλπ) πρέπει να ενημερώσει τον κοντινότερο Κριτή διαδρομής.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Θα βραβευτούν οι 6 πρώτοι κάθε κατηγορίας. Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί κάποια κατηγορία, ενσωματώνεται με την αμέσως μικρότερη ηλικιακά, τόσο για τις βραβεύσεις, όσο και για την κατάταξη.

Οι βραβεύσεις κάθε κατηγορίας θα έχουν ως εξής:

 • 1η θέση: Κύπελλο, Χρυσό Μετάλλιο και Τιμητικό Δίπλωμα
 • 2η θέση: Αργυρό Μετάλλιο και Τιμητικό Δίπλωμα
 • 3η θέση: Χάλκινο Μετάλλιο και Τιμητικό Δίπλωμα
 • 4η – 5η – 6η θέση: Τιμητικά Διπλώματα

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Βάση του εν ισχύ υγειονομικού πρωτοκόλλου κατά της Πανδημίας Covid-19 δεν επιτρέπονται οι τελετές απονομών. Σε περίπτωση χαλάρωσης των μέτρων, θα υπάρξει ενημέρωση για τον χώρο και χρόνο των απονομών.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ

Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΟΚΑΝ.

ΠΟΙΝΕΣ

Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΩΝ Θα ανακοινωθεί από την Ε.Ο.Π.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ  Μακρυγιάννης Χρήστος , 6979973675

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

 • Με τη συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.
 • Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.

ΧΑΡΤΗΣ/ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:

kato tithorea xcc map2022

kato tithorea xcc profile2022

Ακαδημίες Ποδηλασίας

LOGO SYFAGESmall

Τμήματα SPINNING

spinning 3

Ψηφιακή Χρονομέτρηση

banner chron

Αθλητικά Ενδύματα - CUSTOM

ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΤΒXPERT.GR

Scroll to top