1 Day Bike Odyssey

MTB Γέρακας Vol.1

Bike Odyssey

Κάτω Τιθορέα Mtb Race

MTB Γέρακας Vol.2

Προκήρυξη “Κάτω Τιθορέα Mtb Point to Point 2019”

ΠΡΟΟΙΜΙΟ:

To Αθλητικό Σωματείο ΣΥ.Φ.Α.ΓΕ. (Σύλλογος Φίλων Αθλητισμού Γέρακα) μαζί με το Bike Expert και σε συνεργασία με το Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας διοργανώνουν το «Κάτω Τιθορέα Mtb Point to Point 2019» - OPEN αγώνες ορεινής ποδηλασίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου 2019 στην περιοχή του δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας. 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: Μεγάλη Διαδρομή (~43χλμ.)

Για τη μεγάλη διαδρομή θα υπάρχουν οι εξής κατηγορίες:

 • Α1 OPEN ΑΝΔΡΩΝ / 17 – 29 ΕΤΩΝ
 • Α2 OPEN ΑΝΔΡΩΝ / 30 – 39 ΕΤΩΝ
 • Α3 OPEN ΑΝΔΡΩΝ / 40 – 49 ΕΤΩΝ
 • Α4 OPEN ΑΝΔΡΩΝ / 50+
 • OPEN ΓΥΝΑΙΚΩΝ 17+

Mικρή Διαδρομή (~26χλμ)

Για τη μικρή διαδρομή θα υπάρχουν οι εξής κατηγορίες:

 • ΑΝΔΡΩΝ 15+ ΕΤΩΝ
 • ΓΥΝΑΙΚΩΝ 15+ ΕΤΩΝ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ- ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ/ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

 • 9.00-10.00: Παραλαβή αριθμών και ενημερωτικού υλικού από την γραμματεία του αγώνα ΜΤΒ Point to Point. Επιβεβαίωση συμμετοχών.
  11.00: Αγώνας ΜΤΒ Point to Point μεγάλη διαδρομή 11:01 Μίκρη διαδρομή
  14.00: Απονομές

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

 1. Μεγάλη Διαδρομή (~43 χλμ.)

Η διαδρομή του αγώνα 43 χιλιομέτρων ξεκινά από την κεντρική πλατεία της Κάτω Τιθορέας και κατευθύνεται ανατολικά προς τις γραμμές του τραίνου περνώντας πάνω από την αερογέφυρα. Κάνοντας δεξιά μπαίνει σε χωματόδρομο και κινούμενη παράλληλα με τις γραμμές του τραίνου κατευθύνεται προς την Αγία Παρασκευή. Από εκεί συνεχίζει να κινείται ανατολικά για να αλλάξει πορεία και να ξεκινήσει να κατευθύνεται προς το Παρόριο. Κατευθυνόμενη τώρα δυτικά προς την Αγία Μαρίνα περνά κάτω από την αερογέφυρα, περιμετρικά από το χωριό του Παρορίου. Περνώντας μέσα από το χωριό της Αγίας Μαρίνας, συνεχίζει την πορεία της ανατολικά και μέσα από χωματόδρομο, και ανεβαίνει προς το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη. Από το εκκλησάκι κατηφορίζει προς το χωριό της Τιθορέας περνώντας οριακά μέσα από αυτό. Από την κορυφή της Τιθορέας μπαίνει σε χωματόδρομο, και πιάνοντας πλέον περισσότερο πεδινή έκταση περνά κάθετα από το τοπικό μικρό υδάτινο ρέμα Καχάλα για να αλλάξει πάλι πορεία και να αρχίσει να κατευθύνεται ξανά ανατολικά. Συνεχίζοντας σε πεδινή έκταση περνά κάτω από υπόγεια διάβαση για να καταλήξει στην κωμόπολη της Κάτω Τιθορέας, ολοκληρώνοντας μία νοητή κυκλική διαδρομή.

 

 1. Mικρή Διαδρομή (~26χλμ)

Ίδια με τη μεγάλη διαδρομή. Η διαφορά τους έγκειται στο ότι στο κομμάτι μεταξύ Αγίας Μαρίνας και Τιθορέας η διαδρομή δεν ανεβαίνει πιο ψηλά στο βουνό, κινείται από άλλο χωματόδρομο και καταφτάνει πιο άμεσα στην Τιθορέα. Το μήκος της διαδρομής ανέρχεται στα 26 χιλιόμετρα.

 

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας με εκκίνηση και τερματισμό την πλατεία της Κάτω Τιθορέας.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:

 1. O μέγιστος αριθμός συμμετοχών ανέρχεται στους 400 αθλητές. Για να ισχύει μία κατηγορία πρέπει να έχει τουλάχιστον 8 συμμετοχές. Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί κάποια κατηγορία, ενσωματώνεται με την αμέσως μικρότερη ηλικιακά.
 2. Δηλώσεις Συμμετοχής: Όλοι οι συμμετέχοντες συμπληρώνουν αίτηση συμμετοχής και υπεύθυνη δήλωση υποχρεωτικά.

 

Για όσους αγωνιστούν σε δύο αγώνες εκ των "Κάτω Τιθορέα Mtb Circuit RACE 2019", “ΚάτωΤιθορέα Road Ανάβαση 2019” και “Κάτω Τιθορέα Mtb Point to Point 2019”,  το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 30€.

Για όσους αγωνιστούν και στους τρεις αγώνες των "Κάτω Τιθορέα Mtb Circuit RACE 2019", “ΚάτωΤιθορέα Road Ανάβαση 2019” και “Κάτω Τιθορέα Mtb Point to Point 2019”,  το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 35€.

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.mtbxpert.gr.  Τις υπεύθυνες δηλώσεις μπορείτε να τις προμηθευτείτε από το www.mtbxpert.gr.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Κυριακή 22/09/2019 και ώρα 23:59μμ.

 • III. Παράβολο Συμμετοχής: το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 20€ για όλους τους συμμετέχοντες.

Για την επικύρωση της συμμετοχής σας μπορείτε να καταθέσετε το αντίτιμο στον παρακάτω λογαριασμό:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Αρ. Λογαριασμού: 87000310620, IBAN: GR3401108700000087000310620, Δικαιούχος: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΡΑΚΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ - ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟH Γραμματεία θα είναι ανοιχτή από τις 09:00 πλησίον της εκκίνησης. Οι ποδηλάτες θα έρχονται στη γραμματεία για παραλαβή των αριθμών του αγώνα.  Οι ποδηλάτες θα πρέπει να προσέλθουν με αποδεικτικό στοιχείο ταυτοπροσωπίας καθώς και με Κάρτα Υγείας σε ισχύ για την ημερομηνία του αγώνα.  Ο κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να φέρει τον αριθμό του στο μπροστινό μέρος του τιμονιού.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

Ο αγώνας διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας και της UCI για ό,τι δεν προβλέπεται στους κανονισμούς της Ε.Ο.Π.

ΕΙΔΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

 1. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Η χρήση ενδοσυνεννόησης ή άλλων φορητών μέσων επικοινωνίας με τους αθλητές απαγορεύεται. Δεν επιτρέπεται η χρήση μεταλλικών προεξοχών ή καρφιών πάνω στα ελαστικά του ποδηλάτου. Τα ποδήλατα πρέπει να έχουν τροχούς που δε θα ξεπερνάνε τις 29 ίντσες.
 2. ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ
  Αν κάποιος αντιμετωπίσει μηχανικό πρόβλημα πρέπει να επισκευάσει τη βλάβη μόνος του. Σε περίπτωση εγκατάλειψης για οποιονδήποτε λόγο (μηχανική βλάβη, πτώση, τραυματισμό κλπ) πρέπει να ενημερώσετε τον κοντινότερο κριτή.
 3. ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΝΕΡΟΥ

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της ορεινής ποδηλασίας έχουν προβλεφτεί από τη διοργάνωση για τους αθλητές σημεία ανεφοδιασμού νερού. Κάθε αθλητής, αναλόγως των ιδιαίτερων αναγκών του, είναι υποχρεωμένος  να μεταφέρει την απαραίτητη τροφή και νερό που κρίνει ότι χρειάζεται για  την ολοκλήρωση του αγώνα.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Οι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη και δεν ευθύνεται η διοργανώτρια αρχή σε περίπτωση οποιουδήποτε είδους τραυματισμού είτε μερικής ή ολικής καταστροφής του εξοπλισμού τους, όπως ρητά αναφέρεται και στην υπεύθυνη δήλωση που συμπληρώνουν υποχρεωτικά πριν από τη διεξαγωγή των αγώνων. Καθ’ όλη τη χρονική διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει διαθέσιμος ιατρός, ασθενοφόρο και εθελοντική ομάδα πρώτων βοηθειών. Οι αθλητές οφείλουν να έχουν περάσει από ιατρική εξέταση σύμφωνα με την οποία κρίνονται ικανοί να συμμετέχουν σε αυτό τον αγώνα. Θα υπάρχει υποχρεωτική προσωπική ασφάλιση σε περίπτωση ατυχήματος κατά την διάρκεια του αγώνα.Για την συμμετοχή στον αγώνα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΧΡΗΣΗ ΚΡΑΝΟΥΣ.

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ: Σε περίπτωση ματαίωσης ή και αναβολής του αγώνα λόγω καιρικών συνθηκών, για τον οποιοδήποτε σοβαρό λόγο που θα μπορούσε να βλάψει τη σωματική ακεραιότητα αλλά και την υγεία των αθλητών γενικότερα και σε κάθε περίπτωση την ορθή διεξαγωγή του αγώνα, το αντίτιμο συμμετοχής θα ισχύει για την νέα ημερομηνία που αυτός θα οριστεί και θα είναι το αργότερο μέχρι το τέλος του 2019. Αθλητής/τρια που θα δηλώσει συμμετοχή και δεν προσέλθει στον αγώνα δε δικαιούται επιστροφή χρημάτων.

 

ΒΟΗΘΕΙΑ: Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια, ή τεχνητή υποβοήθηση αθλητών μεταξύ τους καθώς και η χρήση οποιουδήποτε μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου. Επιτρέπεται η χρήση χάρτη, πυξίδας, GPS.

 

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:  Η διοργανώτρια αρχή μπορεί να προχωρήσει στην τροποποίηση των διαδρομών αν για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αθλητών. Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή να ματαιώσει ή ακόμα και να αναβάλλει τον αγώνα λόγω κακοκαιρίας ή άλλης ανωτέρας βίας.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ: Με την αίτηση συμμετοχής κάθε αθλητής επιτρέπει στον οργανωτή τη φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπηση του, κατά τη διάρκεια του αγώνα και των απονομών, για διαφημιστικούς σκοπούς.

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Όλοι οι αθλητές είναι υπεύθυνοι για την καλή φυσική κατάστασή τους και οφείλουν να εξεταστούν από γιατρό πριν τον αγώνα για να διαπιστωθεί η ικανότητά τους για συμμετοχή σε αγώνα.  Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον ενδεχόμενο κίνδυνο σωματικής βλάβης ή φθοράς εξοπλισμού από τη συμμετοχή τους σε αγώνες ορεινής ποδηλασίας καθώς και τις συνέπειες αυτών.
Ο διοργανωτής δεν ευθύνεται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων καθώς και ζημιάς ή καταστροφής του εξοπλισμού τους.  Όλοι οι συμμετέχοντες υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η κίνηση σε ορεινό περιβάλλον, έχουν την ανάλογη εμπειρία και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν.  Με την εγγραφή τους στον αγώνα δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση δε θα στραφούν ή θα προβάλλουν απαίτηση εναντίων των διοργανωτών ή εκπροσώπων αυτών ή των χορηγών ή της εποπτεύουσας αρχής αν πάθουν υλική, σωματική ή ηθική βλάβη οι ίδιοι ή οι συνοδοί τους ή οποιοσδήποτε τρίτος εξ' αιτίας τους από την εγγραφή ή τη συμμετοχή τους στον συγκεκριμένο αγώνα.
Ο οργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα αν υπάρχει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα.

 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:

Θα βραβευτούν οι 6 πρώτοι κάθε κατηγορίας.  Για να ισχύει μία κατηγορία πρέπει να έχει τουλάχιστον 8 συμμετοχές. Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί κάποια κατηγορία, ενσωματώνεται με την αμέσως μικρότερη ηλικιακά.

Οι βραβεύσεις κάθε κατηγορίας θα έχουν ως εξής:

1η θέση: Κύπελλο

2η θέση: Αργυρό Μετάλλιο

3η θέση: Χάλκινο Μετάλλιο

4η – 5η – 6η  θέση: Αναμνηστικά Διπλώματα

 

ΑΠΟΝΟΜΕΣ:  Οι απονομές θα γίνουν αμέσως μετά την λήξη των αγώνων (14:00) στην κεντρική πλατεία της Κάτω Τιθορέας.

 

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ: Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΣΚΑΝ.

ΠΟΙΝΕΣ:

Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΩΝ:  Τουρκοχωρίτη Κατερίνα (Επίσημος Κριτής ΕΟΠ)

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ:  Μακρυγιάννης Χρήστος,

τηλ.6979973675, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

 1. Με τη συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.
 2. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.


 

ΧΑΡΤΗΣ/ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Μεγάλη Διαδρομή (~43 χλμ.)

 

40km xartis tithorea

 

43km ipsometrika

 

Mικρή Διαδρομή (~26χλμ)

 26KLM

 26km ipsometrika

 

 

 

 

 

 

 

Scroll to top