Νέα- Ανακοινώσεις


 
Για το Γαλατάς Mtb Race εργάστηκε ένα επιτελείο σχεδόν 90 ατόμων, έμπειρων επαγγελματιών αλλά και εθελοντών. Η διοργάνωση έγινε πραγματικότητα και γνώρισε απόλυτη επιτυχία χάρη στην συνεργασία όλων των παρακάτω:
 
- 3 άτομα- έμπειροι αθλητές εργάστηκαν για τη διαδρομή
- 4 άτομα στη γραμματεία και τη χρονομέτρηση
- 3 επανδρωμένα οχήματα στην ασφάλεια
- 4 μηχανές enduro
- 3 μηχανές on road
- 12 κριτές
- 4 άτομα για την τροφοδοσία
- 1 Ομάδα Έρευνας και διάσωσης  12 ατόμων
- 25 γυναίκες που ετοίμασαν το γεύμα του τερματισμού
- 1 γιατρός
- 1ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με το πλήρωμά του
- μονάδα της τροχαίας
- το δασαρχείο
- Γονείς και δάσκαλοι του τοπικού Δημοτικού σχολείου για τις παράπλευρες δραστηριότητες των παιδιών
- Εθελοντισμό προσέφεραν επίσης: Ο ιερέας του χωριού, ο Α.Ο. «Μιλτιαδης Μαλακασης», ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Γαλατά
- Τοπικοί φορείς που στήριξαν τον αγώνα: Ο δήμος Ναυπακτίας και η Κοινότητα Γαλατά, Ευηνοχωρίου, Κουτσοχερίου , οι τοπικοί πρόεδροι και συμβούλια.
- Χορηγοί: Τον κύριο χορηγό του αγώνα, το κατάστημα«Bike Expert», το κατάστημα«Houtas Bikes»στο Μεσολόγγι και τον Κων/νο Χούτα, τον Άρη Σουφλή (Escape Bikes), New Balance, 3E Coca Cola Hellas, Μahidra
 
- Τα καταστήματα: Κρυσταλία Μπουγάτσα «Αλιευτικά είδη», Καρακώστα Κατίνα, Καρακώστα Βασιλική, Παπακωστόπουλο Κώστα, Τριανταφυλλίδη Χριστίνα.
 

Μετά το πολύ επιτυχημένο "Γαλατάς Mtb Race" το mtbxpert.gr ενώνει δυνάμεις με το επιτελείο του Bike Odyssey για την πραγματοποίηση ενός μοναδικού αγώνα ορεινής ποδηλασίας.

To "Bike Odyssey" θα πραγματοποιηθεί 26 Μαϊου – 2 Ιουνίου 2013 και θα ενθουσιάσει τους φίλους του Mtb που θα απολαύσουν οχτώ ημέρες γνήσιου mountain bike στα βουνά της Πίνδου.

Οχτώ ημέρες αγώνα – μία διαδρομή πρόκληση για τα ποδηλατικά δεδομένα, χωρισμένη σε εφτά ετάπ. Από τον οικισμό Λάιστα στα Ζαγοροχώρια, μέχρι τους Δελφούς - μία ποδηλατική Οδύσσεια για τους συμμετέχοντες. Η διαδρομή θα περιλαμβάνει τόσο μονοπάτια όσο χωμάτινες διαδρομές σε δασώδη τοπία αλλά και μικρά ασφάλτινα τμήματα. Ο αγώνας θα είναι μία πραγματική mountain περιπέτεια που όμοιά της δεν έχει διοργανωθεί ξανά στην Ελλάδα!

Περισσότερα...


Σημαντική η παρουσία και η στήριξη της 'Team Houtas Bikes'' στη διοργάνωση.

Η Houtasbikes ήταν χορηγός του αγώνα και βρέθηκε δίπλα σε αθλητές και διοργανωτές την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου.

Περισσότερα...

Σπουδαία και καίριας σημασίας ήταν η συνδρομή των αυτοκινήτων MAHINDRA στην διεξαγωγή του αγώνα. Η παρουσίας των οχημάτων και του πληρώματος σε σημαντικά σημεία της πορείας που ακολούθησαν οι συμμετέχοντες ήταν απαραίτητη και εξαιρετικά χρήσιμη.

Τα σκληροτράχηλα και τελευταίας γενιάς MAHINDRA απέδειξαν πως είναι φτιαγμένα για τα δύσκολα ... Στην πρόκληση του "Γαλατάς Mtb Race" διακρίθηκαν για την αξεπέραστη αντοχή τους στη σκληρή δουλειά και σε κάθε μορφή εδάφους καθώς έφτασαν σε σημεία απροσπέλαστα από οτιδήποτε άλλο!

Επιπλέον τα οχήματα μας συνόδεψαν και στην ποδηλατοβόλτα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην περιοχή!

 

Ευχαριστούμε την ΜΥΛΩΝΑΚΟΣ ΕΠΕ  για την παραχώρηση των οχημάτων.

Περισσότερα...

 

Έναν πραγματικό αγώνα ορεινής ποδηλασίας απόλαυσαν οι 166 αναβάτες που βρέθηκαν την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στο Γαλατά Ναυπακτίας. Η διαδρομή τόσο στη μεγάλη όσο και στη μικρή διαδρομή αποζημίωσε όσους ταξίδεψαν από διάφορα σημεία της χώρας για να βρεθούν κοντά μας.
 
Ο καλός καιρός ήταν σύμμαχος των αναβατών που βρέθηκαν στη γραμμή εκκίνησης. Οι 89 αναβάτες που αγωνίστηκαν στη μεγάλη διαδρομή των 45,37 χλμ. δοκιμάστηκαν σε τρία τεχνικά μονοπάτια με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας και σπάνια φυσική ομορφιά. Το νερό, η λάσπη και οι προκλήσεις δεν έλειπαν από τα περισσότερα σημεία. Ο απόλυτος συνδυασμός για ένα αγώνα mountain bike: ορεινές διαδρομές που ανεβάζουν την αδρεναλίνη, υπέροχα μονοπάτια και μοναδικά τοπία. Στην μικρή διαδρομή των 28,3 χλμ. περιλαμβανόταν ένα μονοπάτι καθώς και δασικές διαδρομές που έδωσαν στους 77 συμμετέχοντες την ευκαιρία να ζήσουν τη δική τους εμπειρία.
 
Σημαντική ήταν η υποδοχή του κόσμου τόσο στον Γαλατά που ήταν το σημείο εκκίνησης / τερματισμού όσο και στα άλλα δύο χωριά απ’ όπου διέρχονταν οι αθλητές. Οι απλοί κάτοικοι χειροκρότησαν και ενθάρρυναν τις προσπάθειες όλων συμβάλλοντας έτσι στο δημιουργηθεί μία εκπληκτική ατμόσφαιρα. Μετά τον τερματισμό οι αθλητές απόλαυσαν τις τοπικές λιχουδιές – προσφορά των γυναικών του χωριού- και χάρηκαν την φιλοξενία του χωριού.
Περισσότερα...

Για τη μεγάλη διαδρομή: Θα ισχύσει αυτή των 50 χλμ.
Λάσπη υπάρχει αρκετή - αναλυτικές πληροφορίες θα δωθούν τόσο το Σάββατο για όσους είναι εκεί αλλά και την Κυριακή πριν την εκκίνηση.


Η ομάδα του Mtbxpert βρίσκεται ήδη στην περιοχή και φροντίζει ώστε όλα να είναι στην εντέλεια.

Εκτός από το επιτελείο του αγώνα σημαντική είναι η παρουσία εθελοντών και απλών κατοίκων που θα συμβάλλουν στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και θα δώσουν χρώμα στις εκδηλώσεις!
Οι νοικοκυρές του χωριού θα δώσουν νοστιμιά στον αγώνα με τις παραδοσιακές πίτες, τα παιδιά θα αναλάβουν το εικαστικό κομμάτι ζωγραφίζοντας με θέμα το ποδήλατο στη φύση και περίπου 30 εθελοντές θα βρίσκονται στα πόστα τους φροντίζοντας για τους αγωνιζόμενους. Στη διάθεσή μας ακόμη, 20 διασώστες, η Motocross Team Ευηνοχωρίου, η Messologhi Motoriders, το δασαρχείο, η αστυνομία- τροχαία- πυροσβεστική και όλοι οι τοπικοί φορείς!

 

Μείνετε συντονισμένοι- περισσότερα νέα θα ακολουθήσουν!
 


Από ένα πανέμορφο μονοπάτι θα έχουν οι ευκαιρία να περάσουν οι συμμετέχοντες του Γαλατάς Mtb Race!

Πρόκειται για ένα παρθένο μονοπάτι - το μόνο στη μικρή διαδρομή- από το οποίο θα διέλθουν και οι αθλητές της μεγάλης διαδρομής.

Το μονοπάτι έχει ήδη σηματοδοτηθεί και καθαριστεί. Όσοι βρεθούν από το Σάββατο στην περιοχή μπορούν να το διασχίσουν.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το μονοπάτι μέχρι πρόσφατα δεν είχε πατηθεί και δεν έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Το επιτελείο μας το έχει επιδιορθώσει και καθαρίσει.

Είναι ένα τμήμα απαιτητικό και προκλητικό αλλά με ιδιαίτερη ομορφιά.

Έχει μήκος περίπου 2 χλμ.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων διημέρου:

Περισσότερα...

  
Μεγάλη προσφορά από τη "HoutasBikes":

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΚΛΗΡΩΘΕΙ ΕΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΜΤΒ 26'' ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΛΑΧΝΟΥΣ.

 

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ETAIΡΙΑ ''ΗΟUTASBIKES'' ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll to top