Μεγάλη απήχηση είχε η εκδήλωση «Antique Xpert» που διοργανώθηκε για 2η χρονιά στον Γέρακα από το Mtbxpert.grκαι το Bike Expert.

 

  Όσοι παραβρεθήκαν την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στο 2ο «Antique Xpert» απόλαυσαν μία μοναδική εκδήλωση με άρωμα άλλης εποχής… Η ποδηλατική ιστορία ήρθε να συναντήσει την σύγχρονη ποδηλατική κουλτούρα και να συστηθεί στους φίλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών.

  Σε ένα ηλιόλουστο πρωινό, το Bike Expert περίμενε τους καλεσμένους του με ζεστό καφεδάκι  και εορταστική διάθεση! Η παρέλαση από ποδήλατα αντίκες ήταν εντυπωσιακή με κάθε ποδήλατο να έχει τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά και να “κουβαλάει” πολύτιμες αναμνήσεις. Το θέαμα μοναδικό για το κοινό που παρακολούθησε μία παρέλαση  από ποδήλατα – κοσμήματα αλλά και για τους περαστικούς που στεκόντουσαν για να θαυμάσουν.

  Αφού κατέφθασαν και οι τελευταίοι  συμμετέχοντες δόθηκε το σύνθημα  για την εκκίνηση του αγωνιστικού τμήματος και οι αντίκες ξεκίνησαν για ένα διασκεδαστικό αγώνα – παιχνίδι στους δρόμους  του Γέρακα. Μικρές διαδρομές και ασκήσεις δεξιοτεχνίας ήταν κάποιες από τις προκλήσεις που είχαν να αντιμετωπίσουν … Το παιχνίδι είχε νικητές: τον Νικολάου Ισμαήλ με Bismark του 1955 για την κατηγορίας ποδηλάτων πόλης και τον Βασιλίκα Γιώργο με Peugeot του 1986 για την κατηγορία ποδήλατα -κούρσα που σημείωσαν  τα καλύτερα αποτελέσματα στο σύνολο των δοκιμασιών!

 

Οι έξη πρώτοι ανά κατηγορία:

Ποδήλατα πόλης                                                Ποδήλατα Κόυρσα

Νικολάου Ισμαήλ (Bismark)                                 Βασιλίκας Γιώργος (Peugeot)

Ταμπαρόπουλος Αριστοτέλης (Trygg)                    Λέρης Δημήτρης (Mercier)

Σαλταούρας Παναγιώτης (Philipps)                       Σπαγκούρος Άλκης (Peugeot)

Κουτράκης Κων/νος (Ιδιοκατασκευή)                    Δημητρόπουλος Ευαγγελος (Mercier)

Γιακουμόγλου Ευάγγελος (Huffy)                          Πατέλης Κώστας (Imperial)

Λημνάιος Αντώνης (Phillips)                                  Τζανής Γιάννης (Richey)

 

  Στο διαγωνιστικό κομμάτι που ακολούθησε στόχος ήταν  να αναδειχτεί το καλύτερο ποδήλατο αντίκα. Ένα δύσκολο έργο καθώς πρόκειται για πραγματικά στολίδια με μοναδικό παρελθόν. Τα ποδήλατα αξιολογήθηκαν  με κριτήριο την παλαιότητα των ανταλλακτικών, περιφερειακών, χρώματος – λογότυπου, την λειτουργία, την κατάσταση και την εργασία του ιδιοκτήτη αλλά και με πρόσθετα σε σχέση με πέρυσι κριτήρια όπως η ενδυμασία του ποδηλάτη!  

  Αδιαμφισβήτητοι νικητές τα ποδήλατα Bianci (1916) και BSA MK5 (1943) που μας εντυπωσίασαν όλους. Το 1ο βραβείο του διαγωνισμού για την κατηγορία πόλης απονεμήθηκε στο Bianci με ιδιοκτήτη  τον Φωστιέρη Εμμανουήλ και το 2ο το BSA του Ιωάννη Σινάνογλου (μετά από ψηφοφορία μεταξύ τους). Κορυφαίο ποδήλατο κούρσας αναδείχτηκε το Basso (1980)  του Μπακατσέλου Νίκου.

 

Οι έξη πρώτοι ανά κατηγορία:

Ποδήλατα πόλης                                              Ποδήλατα Κόυρσα

Φωστιέρη Εμμανουήλ (Bianci)                             Μπακατσέλος Νίκος (Basso)

Σινάνογλου Γιάννης (BSA)                                  Βλάχος Ευάγγελος(Cinelli strada colum.)

Φωστιέρης Εμμανουήλ (WSU)                             Ανέστης Λουκάς (Pinarello)

Αποστόλου Σταύρος (Phillips)                              Διαβατίδης Γιώργος(Peugeot)

Γιακουμόγλου Ευάγγελος (Huffy)                          Σινάνογλου Γιάννης (Imperial)

Σινάνογλου Αθανάσιος  (BSA)                              Αδάμης Νικόλαος (Peugeot)

 

 

Την παράσταση έκλεψε η κυρία Αδάμη Ασημίνα ήταν η μοναδική γυναίκα που συμμετείχε η οποία μαλιστα βραβεύτηκε για την ενδυμασία της (εποχής ‘60s)!

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των νικητών σε ένα πολύ όμορφο κλίμα ενώ η γιορτή έκλεισε με φαγητό και συζήτηση για το αγαπημένο θέμα όλων μας … τις αντίκες!     

Το Mtbxpert ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες ∙ άνθρωποι με μεράκι για το ποδήλατο που με προσπάθεια διαφύλαξαν ποδήλατα -κειμήλια και φρόντισαν να συντηρήσουν το τμήμα της ιστορίας που τους ανήκει. 

Ήδη προετοιμάζεται το ακόμη πιο δυνατό «3ο  Antique Xpert» και δίνουμε ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Ευχαριστούμε επίσης τον κύριο Νικολάου Χάρη για την στήριξη του και τον Παπαροϊδάμη Δημήτρη για το φωτογραφικό υλικό.

Ειδικές ευχαριστίες στους υποστηρικτές μας:

Ακαδημίες Ποδηλασίας

LOGO SYFAGESmall

Τμήματα SPINNING

spinning 3

Ψηφιακή Χρονομέτρηση

banner chron

Αθλητικά Ενδύματα - CUSTOM

ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΤΒXPERT.GR

Scroll to top