*Σας παραθέτουμε την αρχική προκήρυξη. Ίσως υπάρξουν μικροαλλαγές που θα ανακοινωθούν εδώ με κόκκινο χρώμα!

 

AdventureXpert

To Mtbxpert διοργανώνει το «AdventureXpert» - αγώνα περιπέτειας που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Δεκεμβρίου 2016 στο Γέρακα.


ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

O αγώνας θα έχει έναρξη και τερματισμό το Γέρακα ενώ θα εξελιχθεί στην περιοχή της Πεντέλης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Στον αγώνα μπορεί να συμμετέχει ο καθένας (ενήλικας) ασχέτου ηλικίας, είτε διαθέτει είτε όχι δελτίο αθλητού, αρκεί να γνωρίζει ορεινή ποδηλασία / ορεινό τρέξιμο και να έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση.

Η κάθε ομάδα αποτελείται συνολικά από 4 αθλητές:

- μία υποομάδα που αποτελείται από 2 δρομείς

- μία υποομάδα που αποτελείται από 2 ποδηλάτες

Στην περίπτωση που δεν μπορεί να σχηματιστεί ομάδα 4 ατόμων, δηλαδή δύο ποδηλάτες που δεν μπορέσουν να βρουν δύο δρομείς και αντίστροφα, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή απλά δεν θα συμπεριληφθούν στη Γενική Κατηγορία παρά μόνο στην κατηγορία του αγωνίσματος που θα συμμετάσχουν (ποδήλατο ή τρέξιμο).

Μπορεί μία ομάδα ποδηλατών ή δρομέων να βρει μία ομάδα δρομέων ή ποδηλατών αντίστοιχα και να ενωθούν πριν την εκκίνηση αποκτώντας έτσι την δυνατότητα σχηματισμού ολοκληρωμένης ομάδας (4 ατόμων) και συμμετοχής στη Γενική Κατηγορία.

Θα υπάρχει μία Γενική Κατηγορία για τις ομάδες (4μελείς). Για τις υποομάδες (2 μελείς) θα υπάρχουν οι εξής κατηγορίες:

- ΑΝΤΡΩΝ

- ΓΥΝΑΙΚΩΝ

- ΜΙΚΤΗ

O μέγιστος αριθμός συμμετοχών είναι συνολικά 50 αθλητές ανά κατηγορία.
Για να ισχύει μία κατηγορία πρέπει να έχει τουλάχιστον 6 συμμετοχές. Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί κάποια κατηγορία, ενσωματώνεται με την αμέσως επόμενη κατηγορία.

 

ΔΗΛΩΣΗ & ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όλοι οι συμμετέχοντες συμπληρώνουν αίτηση συμμετοχής και υπεύθυνη δήλωση υποχρεωτικά.
Οι δηλώσεις συμμετοχής και οι υπεύθυνες δηλώσεις γίνονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση
 http://www.mtbxpert.gr ή στο κατάστημα bikeexpert.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Πέμπτη 8/12/2016 και ώρα 24:00μμ.

Το κόστος συμμετοχής θα είναι 15€ ανά αθλητή.

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Το terrain του αγώνα επιλέχτηκε να είναι ο ορεινός όγκος της Πεντέλης. Η Πεντέλη δεν είναι δασώδης οπότε κάποιος μπορεί να προσανατολιστεί καλύτερα και πιο εύκολα.

Η διαδρομή περιλαμβάνει ασφάλτινα κομμάτια, δασικούς δρόμους, μονοπάτια και 2-3 κομμάτια που ο αθλητής μπορεί εάν το κρίνει να βρει εκτός πορείας ίχνους (μονοπατιού ή δασικού δρόμου) για κάνει πιο σύντομο χρόνο. Η διοργάνωση έχει εντοπίσει κάποια τέτοια κομμάτια που είναι προσπελάσιμα αλλά λίγο πιο δύσκολα. Τα μονοπάτια βέβαια είναι υποχρεωτικά καθώς εκεί βρίκονται τα περισσότερα στίγματα.

Το μέγιστο υψόμετρο είναι περίπου 700m.

Το τρέξιμο είναι περίπου 18-20km ενώ το ποδήλατο 35-40km.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η κάθε υποομάδα παραλαμβάνει ένα χάρτη στις 09:00πμ από τη Γραμματεία του αγώνα. Στις 09:30πμ θα ανακοινωθούν σε πίνακα τα στίγματα (σημεία) του χάρτη και θα δωθούν παραδείγματα πως τα εντοπίζουμε πάνω στο χάρτη, στα οποία σημεία θα πρέπει οι αθλητές θα πρέπει να πάρουν κάποιο στοιχείο πχ. σφραγίδα. Θα δοθούν 7 στίγματα και το κάθε σημείο θα έχει διαφορετικό στοιχείο εκτός από το τελευταίο που θα είναι υποχρεωτικό πέρασμα για την έξοδο από το βουνό και την είσοδο στο ασφάλτινο κομμάτι. Οι αθλητές θα έχουν μισή ώρα να μελετήσουν το χάρτη στις 10:00πμ θα δοθεί η εκκίνηση. Δεν είναι υποχρεωτικό για τους αθλητές να ξεκινήσουν στις 10:00πμ, αλλά μπορούν να ξεκινήσουν και λίγο αργότερα εάν κρίνουν ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να μελετήσουν το χάρτη.

Τα στίγματα (σημεία) έχουν μπει κατά αυτόν τον τρόπο ώστε ο αθλητής να πρέπει να βρει την ιδανική σειρά που θα πάει στα σημάδια για να κάνει το λιγότερο χρόνο.

Το ασφάλτινο κομμάτι θα θεωρηθεί ως προεκκίνηση του αγώνα και ο αγώνας θα ξεκινήσει κανονικά με την είσοδο των αθλητών στο χωμάτινο κομμάτι.

Θα υπάρχει σηματοδότηση στο ασφάλτινο κομμάτι, αλλά δεν θα υπάρξει σηματοδότηση της διαδρομής από την στιγμή που οι ομάδες μπουν στο χωμάτινο κομμάτι παρά μόνο ο χάρτης και τα στίγματα που θα δοθούν στις ομάδες. Θα υπάρχει συγκεκριμένο σημείο που θα δωθεί και σαν στίγμα όπου οι ομάδες θα πρέπει να διέλθουν υποχρεωτικά κατά την είσοδο αλλά και κατά την έξοδο από χωμάτινο τμήμα.

Ο τερματισμός για είναι κατά την έξοδο από το χωμάτινο τμήμα.

Η υποομάδα που θα τερματίσει με συγκεντρωμένα όλα τα στοιχεία είναι έγκυρη.

Η ομάδα δρομέων όπως και η ομάδα ποδηλατών τρέχουν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Οι αθλητές της κάθε υποομάδας δεν πρέπει χωρίζονται μεταξύ τους. Η μέγιστη απόσταση είναι τόση ώστε να ο ένας αθλητής να είναι ορατός από τον άλλον αλλά η απόσταση αυτή να μην υπερβαίνει χρονικά τα 2 λεπτά. Οι ποδηλάτες με τους δρομείς δεν υποχρεούνται να τρέχουν στην ίδια διαδρομή - ούτως ή άλλως μπορεί να έχουν διαφορετικά σημεία οπότε θα ήταν καλό να μην παρασυρθούν - αλλά αθροίζεται ο χρόνος και των δύο ομάδων και βγαίνει ο μέσος όρος. Η διαδρομή επιλέγεται από την κάθε ομάδα όπως το κρίνει η ίδια ότι είναι η πιο σύντομη. Η ομάδα με το μικρότερο μέσο όρο είναι η νικήτρια.

 

ΧΑΡΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Η κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να φέρει τον χάρτη μαζί της καθόλη τη διάρκεια του αγώνα. Θα δοθούν δύο χάρτες σε κάθε 4μελή ομάδα, ένας στην ομάδα των ποδηλατών και ένας στην ομάδα των δρομέων. Πάνω στο χάρτη θα αναφέρεται το όνομα της ομάδας καθώς και το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης.


ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Θα βραβευτούν οι 3 πρώτες ομάδες κάθε κατηγορίας σε κάθε αγώνισμα ως υποομάδες καθώς και οι 3 πρώτες ολοκληρωμένες ομάδες (Γενική Κατηγορία) με βάση τον μέσο όρο του χρόνου και των δύο υποομάδων.

Μία ομάδα μπορεί να βγεί πρώτη στη Γενική Κατηγορία χωρίς να έχει ανεβάσει κάποια υποομάδα της προηγουμένως στο βάθρο καθώς ακριβώς για το λόγο ότι θα λαμβάνεται υπόψιν ο καλύτερος μέσος όρος του χρόνου τους.

Οι απονομές θα γίνουν αμέσως μετά την λήξη του event.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

Κυριακή 11/12/2016:

• 09.00 πμ Παραλαβή χαρτών και ενημερωτικού υλικού από την γραμματεία του event. Επιβεβαίωση συμμετοχών.

• 09.30 πμ Ανακοίνωση στιγμάτων στις ομάδες
• 10.00 πμ Εκκίνηση
Αγώνα Περιπέτειας
• 14.00 μμ Έναρξη απονομών

ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ – ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Οτιδήποτε απρόβλεπτο παρουσιαστεί ή τυχόν ενστάσεις θα ρυθμιστούν επί τόπου.
Αν κάποιος αντιμετωπίσει μηχανικό πρόβλημα πρέπει να επισκευάσει τη βλάβη μόνος του. Σε περίπτωση εγκατάλειψης για οποιονδήποτε λόγο (μηχανική βλάβη, πτώση, τραυματισμό κλπ) πρέπει να ενημερώσετε τον κοντινότερο κριτή.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Οι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη και δεν ευθύνεται η διοργανώτρια αρχή σε περίπτωση οποιουδήποτε είδους τραυματισμού τους ή και μερικής ή ολικής καταστροφής του εξοπλισμού τους όπως ρητά αναφέρεται και στην υπεύθυνη δήλωση. Οι αθλητές οφείλουν να έχουν εξεταστεί από ιατρό ο οποίος θα τους έχει κρίνει ικανούς να συμμετέχουν σε αυτό τον αγώνα.

Θα υπάρχει διασωστική ομάδα διασπαρμένη κοντά στα σημεία που θα κινηθούν οι αθλήτές.

Για την συμμετοχή στον αγώνα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΧΡΗΣΗ ΚΡΑΝΟΥΣ στους ποδηλάτες.

Όλοι οι αθλητές υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους κινητό τηλέφωνο.

Όλοι οι αθλητές κινούνται με δική τους υποχρεούνται να τηρούν τον ΚΟΚ.


ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ

Σε περίπτωση ματαίωσης ή και αναβολής του αγώνα λόγω καιρικών συνθηκών ή για τον οποιοδήποτε σοβαρό λόγο που θα μπορούσε να βλάψει την υγεία και σωματική ακεραιότητα των αθλητών και σε κάθε περίπτωση την ορθή διεξαγωγή του event, το αντίτιμο συμμετοχής θα ισχύει για την νέα ημερομηνία που αυτός θα οριστεί και θα είναι το αργότερο μέχρι το τέλος του 2016. Αθλητής/τρια που δηλώσει συμμετοχή και δεν προσέλθει στο event δε δικαιούται επιστροφής χρημάτων.

 

ΒΟΗΘΕΙΑ
Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια καθώς και η χρήση οποιουδήποτε μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου. Επιτρέπεται η χρήση χάρτη, πυξίδας,
GPS, κινητού τηλεφώνου.

 

ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΝΕΡΟΥ

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του event έχουν προβλεφτεί από τη διοργάνωση για τους αθλητές σημεία ανεφοδιασμού νερού σε κάποια από τα checkpoints (εκκίνηση, 2 υδροδοσίες μέσα στη διαδρομή, τερματισμός).
Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος αναλόγως των αναγκών του να μεταφέρει την απαραίτητη τροφή και νερό που θα του εξασφαλίσει την ολοκλήρωση του αγώνα.

 

ΠΟΙΝΕΣ

Όλες οι παρακάτω παραβάσεις επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού:
Αποδοχή εξωτερικής βοήθειας . Χρήση μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου. Ρίψη απορριμμάτων. Παρεμπόδιση άλλου αθλητή ή αντιαθλητική συμπεριφορά. Μη συμμόρφωση με οδηγίες κριτών. Αγένεια – Ανάρμοστη συμπεριφορά προς την οργανωτική επιτροπή, κριτές, εθελοντές κλπ. Μη παρουσία σε σταθμό ελέγχου. Άρνηση εξέτασης από γιατρό της οργάνωσης αν αυτό κριθεί απαραίτητο οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του
event.
Εγκατάλειψη του
event και μη ενημέρωση κριτή επιφέρει την ποινή του αποκλεισμού από κάθε μελλοντική διοργάνωση.

 

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η όποια απόφαση της επιτροπής ενστάσεων, είναι τελική και δεν δέχεται καμία συζήτηση.

 

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Ο οργανωτής μπορεί να τροποποιήσει τις διαδρομές αν για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αθλητών. Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή και να ματαιώσει ή αναβάλλει το
event λόγω κακοκαιρίας ή άλλης ανωτέρας βίας.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την αίτηση συμμετοχής κάθε αθλητής επιτρέπει στον οργανωτή τη φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπηση του, στην διάρκεια του event και των απονομών, για διαφημιστικούς σκοπούς.

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Όλοι οι αθλητές είναι υπεύθυνοι για την καλή φυσική κατάστασή τους και οφείλουν να εξεταστούν από γιατρό πριν το event για να διαπιστωθεί η ικανότητά τους για συμμετοχή.
Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον ενδεχόμενο κίνδυνο σωματικής βλάβης ή φθοράς εξοπλισμού από τη συμμετοχή τους σε
events ορεινής ποδηλασίας/ορεινού τρεξίματος καθώς και τις συνέπειες αυτών.
Ο οργανωτής δεν ευθύνεται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων καθώς και ζημιάς ή καταστροφής του εξοπλισμού τους.
Όλοι οι συμμετέχοντες υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η κίνηση σε ορεινό περιβάλλον, έχουν την ανάλογη εμπειρία και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν.
Με την εγγραφή τους στο
event δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση δε θα στραφούν ή θα προβάλλουν απαίτηση εναντίων των διοργανωτών ή εκπροσώπων αυτών ή των χορηγών ή της εποπτεύουσας αρχής αν πάθουν υλική, σωματική ή ηθική βλάβη οι ίδιοι ή οι συνοδοί τους ή οποιοσδήποτε τρίτος εξ' αιτίας τους από την εγγραφή ή τη συμμετοχή τους στον συγκεκριμένο αγώνα.
Ο οργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα αν υπάρχει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα.

 

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

Η οργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των παρόντων κανονισμών διεξαγωγής του event χωρίς προηγούμενη ενημέρωση αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Σε καμία περίπτωση η οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα αλλοιώνει το ύφος του event.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ- ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Σκόπιμο είναι ο κάθε αθλητής να:

1. Συμβουλευτεί δελτίο καιρού μία ημέρα πριν το event για να προετοιμάσει κατάλληλα τον ρουχισμό του και τον εξοπλισμό του που θα επιλέξει για το event.
2. Μελετήσει το υψομετρικό προφίλ έτσι ώστε να γνωρίζει τα σημεία με έντονες ανηφόρες.
3. Φτάσει στο σημείο της γραμματείας έγκαιρα.
4. Φροντίζει να ελέγχει τα σημεία ανεφοδιασμού νερού και να υπολογίζει αν του αρκούν αυτά ή χρειάζεται να έχει και δικά του υγρά ή και τρόφιμα.

Σεβόμαστε τη φύση και τους συναθλητές μας:
- Δεν πετάμε σκουπίδια στο δάσος εκτός των προκαθορισμένων σημείων των σταθμών ελέγχου. Το δάσος πρέπει να μείνει καθαρό.
- Δεν σπρώχνουμε τους συναθλητές μας όταν βρισκόμαστε σε στενό σημείο. Απλά ζητάμε να μας κάνουν χώρο με ευγενικό τρόπο.
- Όταν κάποιος κινείται αργά και επιβραδύνει τους αθλητές που τον ακολουθούν, οφείλει να κάνει στην άκρη να περάσουν οι πιο γρήγοροι.
- Βοηθάμε αν δούμε κάποιον να έχει τραυματιστεί ή αν πάει να πάρει λάθος δρόμο.
- Αναφέρουμε στον αμέσως επόμενο κριτή ή σταθμό που θα συναντήσουμε, αν υπάρχει συμβάν τραυματισμού
- Δεν εγκαταλείπουμε το
event χωρίς να ενημερώσουμε πρώτα και αυτοπροσώπως τον διοργανωτή ή τον πλησιέστερο κριτή.
- Δεν ενοχλούμε τους χρονομέτρες ζητώντας αποτελέσματα ενώ το
event είναι σε εξέλιξη.
- Δεν καπνίζουμε στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος φωτιάς πάντα.

Ακαδημίες Ποδηλασίας

LOGO SYFAGESmall

Τμήματα SPINNING

spinning 3

Ψηφιακή Χρονομέτρηση

banner chron

Αθλητικά Ενδύματα - CUSTOM

ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΤΒXPERT.GR

Scroll to top