Έναν πραγματικό αγώνα ορεινής ποδηλασίας απόλαυσαν οι 166 αναβάτες που βρέθηκαν την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στο Γαλατά Ναυπακτίας. Η διαδρομή τόσο στη μεγάλη όσο και στη μικρή διαδρομή αποζημίωσε όσους ταξίδεψαν από διάφορα σημεία της χώρας για να βρεθούν κοντά μας.

Ο καλός καιρός ήταν σύμμαχος των αναβατών που βρέθηκαν στη γραμμή εκκίνησης. Οι 89 αναβάτες που αγωνίστηκαν στη μεγάλη διαδρομή των 45,37 χλμ. δοκιμάστηκαν σε τρία τεχνικά μονοπάτια με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας και σπάνια φυσική ομορφιά. Το νερό, η λάσπη και οι προκλήσεις δεν έλειπαν από τα περισσότερα σημεία. Ο απόλυτος συνδυασμός για ένα αγώνα mountain bike: ορεινές διαδρομές που ανεβάζουν την αδρεναλίνη, υπέροχα μονοπάτια και μοναδικά τοπία. Στην μικρή διαδρομή των 28,3 χλμ. περιλαμβανόταν ένα μονοπάτι καθώς και δασικές διαδρομές που έδωσαν στους 77 συμμετέχοντες την ευκαιρία να ζήσουν τη δική τους εμπειρία.Σημαντική ήταν η υποδοχή του κόσμου τόσο στον Γαλατά που ήταν το σημείο εκκίνησης / τερματισμού όσο και στα άλλα δύο χωριά απ’ όπου διέρχονταν οι αθλητές. Οι απλοί κάτοικοι χειροκρότησαν και ενθάρρυναν τις προσπάθειες όλων συμβάλλοντας έτσι στο δημιουργηθεί μία εκπληκτική ατμόσφαιρα. Μετά τον τερματισμό οι αθλητές απόλαυσαν τις τοπικές λιχουδιές – προσφορά των γυναικών του χωριού- και χάρηκαν την φιλοξενία του χωριού.

Στο αγωνιστικό τμήμα, μεγάλος νικητής αναδείχτηκε ο Πέτρος Τυρολόγος που κατέκτησε την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης και της κατηγορίας του. Την τριάδα των νικητών στη γενική συμπληρώνουν οι Παπασάββας Μιχάλης με τη 2η θέση και οι Παπανικολάου Κων/νος και Gobel Sylvain με την 3η θέση (κοινός τερματισμός). Στη μικρή κατηγορία πρώτος τερμάτισε ο Πασπαλιάρης Δημήτρης. Στη 2η και 3η θέση τερμάτισαν οι Ζιάκας Βασίλειος και Μπούκας Κων/νος αντίστοιχα. Τις γυναίκες εκπροσώπησε στη μεγάλη διαδρομή η Πλέβα Αννέτα ενώ σημαντική ήταν η παρουσία αθλητριών και στη μικρή διαδρομή (Μελετοπούλου Βίκυ, Συρίγου Αναστασία, Πετράκη Ιουλία) .

 

Δείτε περισσότερα: http://www.mtbxpert.gr/news-gal/245-galatas-report

Ακαδημίες Ποδηλασίας

LOGO SYFAGESmall

Τμήματα SPINNING

spinning 3

Ψηφιακή Χρονομέτρηση

banner chron

Αθλητικά Ενδύματα - CUSTOM

ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΤΒXPERT.GR

Scroll to top